Mısır'ın başkenti Kahire'de El-Azra Kilisesi'nde, düğün töreninden çıkan gruba ateş açılması sonucu 3 kişi öldü, 18 kişi yaralandı.

İçişleri Bakanlığı Güvenlik Enformasyon Merkezi'nden bir yetkili, yaptığı açıklamada, El-Azra Kilisesi'nde düzenlenen düğün töreninden çıkan gruba, yüzü maskeli motosikletli kişilerce ateş açıldığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Azra Kilisesi'ne düzenlenen ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıda yaralanan 18 kişinin Nasır Enstitüsü, Sahil Araştırma ve İmbaba Devlet hastanelerine kaldırıldığı belirtildi. Ölen 3 kişinin cesedinin ise Zeynhum otopsi merkezi ve İmbaba Devlet Hastanesi'ne gönderildiği ifade edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Kilisenin papazı Justus Kamil, saldırının düğün töreninin hemen ardından meydana geldiğini belirterek, yaralıların Et-Tahrir Hastanesi'ne kaldırıldığını söyledi.

Güvenlik kaynaklarından daha önce yapılan açıklamada, saldırıda 1 kadının öldüğü belirtirken, kilise kaynakları olayda 2 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etmişti.

SALDIRIYI KINADILAR

Öte yandan saldırı, El-Ezher Üniversitesi, İslami Cemaat, HAP liderlerinden Amr Derrac ve Nur Partisi tarafından kınandı.

Ezher'den yapılan açıklamada, olay "terör saldırısı" olarak nitelendirilerek, İslam hukukunda kiliselere saldırmanın haram olduğu ve yeryüzünde bozgunluk çıkarmak olarak kabul edildiği belirtildi.

Açıklamada, kiliselere saldırmanın, kiliselerden önce İslam'a saldırı olduğu belirtilerek, bu tür davranışların Kur'an ve sünnetin temel esaslarıyla bağdaşmadığı ve İslam'ı karaladığı kaydedildi.

Mısır'daki İslami Cemaat ve onun siyasi kolu İnşa ve Kalkınma Partisi de arkasında kim olursa olsun ve her ne gerekçeyle yapılırsa yapılsın saldırıyı kınadıklarını ifade etti.

İslami Cemaat, 1980 ve 1990'lı yıllarda Mısır'daki Kıptilere yönelik saldırılardan sorumlu tutulmuştu.

Hürriyet ve Adalet Partisi liderlerinden Amr Derrac da sosyal paylaşım sitesindeki resmi sayfasında yaptığı açıklamada, "Ayrıntılı bilgi bulunmamasına rağmen, kiliseye düzenlenen saldırıyı kınıyor ve saldırganların yakalanması için acilen soruşturma başlatılmasını talep ediyorum" ifadesini kullandı.

Nur Partisi Sözcüsü Şerif Taha da yaptığı açıklamada, saldırıyı kınayarak, saldırının İslama aykırı olduğunu ve ülke genelinde fitne çıkmasına sebep olacağını bildirdi. (Cnn Türk)