Mısır'da İtalyan konsolusluğunu hedef alan bombalı saldırıda bir kişi öldü, en az 4 kişi de yaralandı. Mısırlı bir yetkili, saldırının bomba yüklü bir araçla gerçekleştirildiğini söyledi.

Associated Press Haber Ajansı'na konuşan bir büyükelçilik yetkilisi ise, büyükelçilik kapalı olduğu için yaralılar arasında personelden kimsenin bulunmadığını söyledi.

Geçen ay yine Mısır'da düzenlenen bombalı bir saldırıda başsavcı Hisham Barakat hayatını kaybetmişti. Yine Haziran ayında bir polis karakoluna düzenlenen benzer bir saldırıda üç kişi öldü.

Mısır güvenlik güçleri, Sina yarımadasında aktif olan İslamcı militanlarla mücadele ediyor. Mısır'da militan grupların saldırılarında son iki yılda 600 asker ve polis öldü.

Mısır'da devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu yüzlerce Müslüman Kardeşler üyesi idam cezasına çarptırılmıştı.

Mursi'nin Temmuz 2013'te devrildiği askeri darbenin lideri, Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, İslamcı militanlara karşı operasyonların tırmanacağını söylüyor. (BBC Türkçe)