Mısır'da birkaç gencin sosyal medya üzerinden başlattığı "gerçek Batman benim" akımı 4 kişinin tutuklanması ile sonuçlandı.

Her şey sosyal medyada, çizgi roman karakteri 'Batman' hakkında paylaşım yapan birinin "gerçek Batman benim" yazmasıyla başladı. Sosyal medyada ünlülerin de katıldığı "gerçek Batman benim" paylaşımları on binlerce kişinin katılımıyla bir akım haline geldi.

Gazete Duvar yazarı Hediye Levent'in aktardığı bilgilere göre paylaşımların merkezi Mısır'ın Hilwan kenti. Leven'tin aktarımlarına göre akıma katılan başka kullanıcılar ise kendilerini 'Batman' karakterinin baş düşmanı 'Joker' olarak tanıtıyor ve sonucunda 13 Ağustos'ta Hilwan metro çıkışında 'Batman'lerin kozlarını paylaşması kararlaştırılıyor.

Yaşananları Twitter hesabı üzerinden aktaran Hediye Levent, olaya Mısır İçişleri Bakanlığı'nın müdahale ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Mısır'da "gerçek Batman benim" savaşı... Olay şu; birkaç genç sosyal medyada Batman hakkında konuşurken biri 'gerçek Batman benim' diyor, diğeri hayır benim diye iddialaşıyor. Sosyal medyada ünlülerin de katıldığı on binlerce mesajla 'gerçek Batman hangisi?' akımı başlıyor.

Bu arada Mısır'ın Kahire'den bile eski Hilwan kentinde oluyor bunlar. Yani Hilwan Batman dünyasının Gotham'ı... Başka gruplar 'biz de Joker'iz' diye ortaya çıkıyor. 13 Ağustos'ta Hilwan metro çıkışında Batman'lerin kozlarını paylaşması kararlaştırılıyor.

Olay çığırından çıkmaya başlayınca Mısır İçişleri Bakanlığı devreye giriyor. 'Gerçek Batman benim' iddiasındaki kişileri aramaya başlıyor bakanlık, nihayetinde 4 kişi tutuklanıyor ancak kimi, niye tutukladıkları belli değil. Velhasıl Mısır'da güvenlik meselesine dönüşen 'gerçek Batman ortaya çıksın' mücadelesi şimdilik iptal edilmiş gibi görünüyor. Ben de merakla bekliyordum olacakları açıkçası!"