Mısır Havayolları'na ait yolcu uçağı beraberinde 81 yolcusuyla kaçırıldı. Uçağın Kıbrıs'ın Larnaka Havaalanı'na indirildiği belirtildi.

Mısır Havayolları'na ait yolcu uçağı, İskenderiye Havaalanı'ndan ayrıldıktan hemen sonra kaçırıldı. Kaçırılan uçak, Kıbrıs Cumhuriye'tindeki Larnaka Havaalanı'na acil iniş yaptı.

Yetkililer, İskenderiye-Kahire seferini yaptığı sırada kaçırılan uçaktaki korsanlar ile pazarlıkların başladığını belirtti.

Reuters’ın haberine göre, Airbus 320 tipi uçaktaki yolculardan en az biri uçağı kaçıran silahlı kişi.

Associated Press'in Mısır yetkililerine dayandırdığı haberine göre uçakta 55 yolcu, 5 mürettebat var.

Al Jazeera’nın haberine göre Mısır Havayolları'nın sözcüsü, İskenderiye- Kahire seferini yapan Mısır Havayolları'na ait bir yolcu uçağının, Larnaka Havaalanı'na indiğini açıkladı. Al Jazeera'ye bilgi veren kaynaklara göre, hava korsanının üzerinde bomba yeleği olmasından şüpheleniliyor.

Mısır Havayolları'ndan gelen son bilgilere göre uçaktaki Mısırlı yolcular serbest bırakıldı. Yalnızca dört ya da beş yabancı ile yedi mürettebat kaldı.

Mısır'ın resmi haber ajansı MENA, hava korsanının Mısır vatandaşı olduğunu bildirdi.

Kıbrıs haber ajansı hava korsanının eski eşinin Kıbrıs'ta yaşadığını, dolayısıyla da uçağı kişisel sebeplerle kaçırmış olabileceğini bildirdi.

Kıbrıslı Rum Dışişleri Bakanı Aleksandros Zenon ise "Elimizdeki bilgilere göre yalnızca bir hava korsanı var. Bu kişi henüz bir talepte bulunmadı" diye konuştu.

Larnaka havalimanındaki gazeteciler bazı yolcuların el bagajlarıyla birlikte uçaktan indiğini ve otobüslerle tahliye edildiğini söylüyor.

Kıbrıs Sivil Havacılık Bakanı, üzerinde bomba düzeneği olan bir kişinin kokpite girerek pilotu tehdit ettiğini ve uçağı kaçırdığını açıkladı.

Larnaka Havaalanı iniş ve kalkışlara kapandı.