Mısır Dışişleri Bakanlığı, kendilerini eleştiren İngiltere, Almanya, Hollanda, İtalya ve Kanada'nın ülkedeki temsilcilerini çağırdı.

Mısırlı insan hakları avukatının gözaltına alınmasını eleştiren İngiltere, Almanya, Hollanda, İtalya ve Kanada'ya Kahire'den tepki geldi.

Bunun üzerine, Mısır Dışişleri Bakanlığı, kendilerini eleştiren 5 Batı ülkesinin ülkedeki temsilcilerini çağırdı.

Kanada, İtalya, Almanya, Hollanda ve İngiltere, Mısır'da 7 haftadır tutuklu bulunan Avukat İbrahim Mutevelli'nin gözaltında tutulmasından ve cezaevi koşullarından endişe duyduklarını Cuma gecesi ortak açıklamayla ifade etmişti.

Yüksek Devlet Güvenlik Savcılığı, 13 Eylül'de "yalan haberler yaymak ve yasa dışı örgüt kurmak" suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan İbrahim Mutevelli'nin 15 gün gözaltında tutulmasına karar vermişti.

Mısır'da Zorla Kaybedilenlerin Aileleri Birliği Koordinatörlüğünü de yürüten hukukçu Mutevelli, 10 Eylül'de İsviçre'nin Cenevre kentine gitmek üzereyken gözaltına alınmıştı. İbrahim Mutevelli'nin, tutulduğu cezaevinde işkenceye maruz kaldığı iddiaları gündeme gelmiş, Mısır yönetimi ise bunları yalanlamıştı.