Sokağa çıkma yasağının 12’nci gününde Cizre’de  polisin Sur Mahallesi'ne açtığı yaylım ateşi sonucu 3 aylık Miray bebek yaşamını yitirirken, bebeği beyaz bayraklarla ambulansa taşıyan aileyi polis taradı.

Cihan Ölmez’in DİHA’da yer alan haberine göre, Anne Solin İnce’nin  bebeğinin katledildiğinden haberi yok.

Çocuğunun yaralandığını ama hastanede tedavisinin sürdüğünü biliyor.

Miray’ın babası Burhan İnce, katledilen Miray’ın odasından bir an olsun ayrılmıyor “Bu vahşet karşısında konuşacak bir şeyim yok. Bugüne kadar susanlar konuşsun” diyor.

Baba Burhan İnce, katledilen Ramazan İnce’nin dedesi olduğunu belirterek, “Büyük babamızı, annem Rukiye’yi ve kızım Miray’ı vurarak üç kuşağı birlikte katlettiler. Miray daha 3 aylıktı. Dedem 74 yaşındaydı. İkisini katlettiler. Annem yaralandı” dedi.

Burhan İnce’nin amcası Abdurrahman İnce ise, “Miray bebeği halası kucağına alıp merdivenlerden indiği esnada hastanenin bulunduğu Banê Cirf Tepesi’nden askerlerce bizim eve ateş açıldı. Mermilerden biri Miray’a isabet etti” dedi.

‘YANAĞINDAN VURULDU’

Miray Bebeğin yanağından vurulduğunu belirten Abdurrahman İnce, “Bebekten önce hiç ses çıkmadı. Öldüğünü zannettik. 5 dakika gibi bir süre geçtikten sonra ağlama sesi geldi. Bunun üzerine hastaneye gitme kararı aldık. Hastaneye giden insanların tarandığını biliyorduk. Ancak bebeği kurtarmak için bunu göze aldık” diye konuştu.

‘POLİS İZİN VERECEĞİZ DEDİ’

Hastaneye gitmek için ambulansı aradıklarını dile getiren İnce 112 yetkililerinin önce polisi arayın dediğini belirtti. Bunun üzerine 155’i aradıklarını ifade eden İnce, “Polise ‘keskin nişancıların bebeği vurduğunu ve bize izin vermelerini’ söyledim. Polis bana ‘kimse size ateş açmayacak’ dedi. Ancak babası, yengesi ve abisinin ambulans yolunda polislerin saldırısına maruz kaldığını dile getirdi.

İnce, “Bebeği polisler vurdu ancak yolda taranmasalardı bebek hastaneye yetişirdi. Devlet iyi bilsin ki onlar bebeklerimizi ve dedelerimizi katletse de biz Kürtlüğümüzden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.