İdil'de, 7 yaşındaki Miraç Miroğlu’nun katledilmeden önce mahalle halkı, zırhlı araçların hız yapması nedeniyle yetkililere defalarca şikayette bulundukları ortaya çıktı. Mahalleli her defasında şikayetlerinin kulak ardı yapıldığını söyledi.  

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Turgut Özal mahallesinde 3 Eylül’de zırhlı aracın çarpması sonucu 7 yaşındaki Miraç Miroğlu yaşamını yitirdi. Zırhlı araçların daha önce de mahalle içerisinde hız yaptığını belirten yurttaşlar, bu nedenle defalarca yetkililere şikayette bulunduklarını söyledi. Mahalleliler, defalarca ilçe kaymakamlığına giderek, zırhlı araçların mahalle içerisinde hız yaptıklarına dair şikayette bulunduklarını ancak bunun dikkate alınmadığını ifade etti. Mahalle sakinleri, şikayetlerinin esas alınmaması nedeniyle böyle bir olayın meydana geldiğini belirtti. 

‘ŞİKAYETLERİMİZ DİKKATE ALINMADI’

Zeynep Durgut'un Mezoptamya Ajansı'nda yer alan haberine göre Ayşe Şen, bu olaydan önce bir çok kez zırhlı araçların sokaklarda hız yaparak geçtiklerini ifade etti. Şen, şikayetlerinin her defasında kulak ardı yapıldığına dikkat çekerek, "Yetkililere zırhlı araçları kullanan polislerin çok süratli araç kullandıklarını söyledik. Bunu söylerken de çocuklarımızdan da bahsettik. Zırhlı araç geçtiğinde çocuklar kendilerini nasıl koruyacaklarını bilmiyorlar. Ama ne yazık ki söylediklerimiz ve şikayetlerimiz hep kulak arkası yapıldı. Bu kazadan önce bütün mahalleli bu konuda şikayetlerini dile getirmişti. Ama bir sonuç alamadık. Çocuklarımız okula gidiyor, sokaklara çıkıyor. Zırhlı araçların artık mahallemizden geçmesini istemiyoruz” dedi. 

‘İMZA KAMPANYASI BAŞLATACAĞIZ’

Esmer Çağında, zırhlı araçlar nedeniyle mahallede kimsenin güvende olmadığını kaydederek, gerekirse bundan sonra zırhlı araçların mahalle içinden geçmemesi için imza kampanyası başlatacaklarını söyledi. Sokakların çocukların oyun alanları olduğunu vurgulayan Çağında, "Sadece kendi çocuklarımız için değil mahallenin bütün çocuklarının güvenliği için geçmelerini istemiyoruz. Sokaklarımızdan geçmesinler, istemiyoruz. Sokaklarımızda ne işleri var? Bu sokakların çocukların oyun alanları olduklarını bilmiyorlar mı? Çocuklarımız sahipsiz değiller. Bize, 'Çocuklarınız sokaklarda ne yapıyor’ diye soruyorlar. Bunu sormaya hakları yok. Onların da çocukları var. Neden her seferinde Kürt çocukları katlediliyor? Biz bu durumu şikayet etmiştik. Ama bu şikayetimiz esas alınmadığı için de hiçbir bir tedbir alınmadı” diye konuştu.

BUGÜN MİRAÇ YARIN HANGİ ÇOCUK?

Bütün mahallenin zırhlı araçların hız yapmasından şikayetçi olduğunu ifade eden Ayşe Ay, "Zırhlı araçların yeri, çocukların oyun alanları değildir. Bize bunu yaşatma hakları yok. Bugün Miraç katledildi yarın belki benim oğlum, torunum ya da komşumun oğlu katledilecek. Çocuklarımızın katledilmesini istemiyoruz” diye belirtti.