Ardahan’da yaşanan olayın minibüs içerisindeki tanığı Kurtuluş Morkoç imc tv’ye konuştu.

imc tv spikeri Yadigar Anlı’ya bazı açıklamalarda bulunan Kurtuluş Morkoç, saat 10.00 sıralarında piknik için alana gittiklerini, piknik alanına girdikten sonra araç seyir halindeyken ateş açıldığını araçlarının tarandığını söyledi.

Morkoç oradan geri çıktıkları sırada arkada 2 aracın kendilerini durdurduğunu belirterek, “Sizin nereye gittiğinizi biliyorduk” dediklerini söyledi.

Şoförün kimliğinin orada alındığını ifade eden Morkoç, daha sonra aradıkları 112 Acil Servis’in geldiğini ve oradan Acil Servis’le Göle Devlet Hastanesine getirdiklerini buradan da Ardahan’a sevk edildiklerini söyledi.

Kurtuluş Morkoç burada Kamber Morkoç’un hayatını kaybettiğini Sabri Morkoç’unsa Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesine gönderildiğini burada ameliyat edildiğini belirtti.

VALİLİĞİN AÇIKLAMASI

Morkoç Valiliğin açıklaması ve iki taraflı bir çatışmanın çıktığı yönündeki haberlere ilişkin şunları söyledi:

“Bazı kanallar iki taraflı bir çatışmanın çıktığını söylüyor. Kesinlikle iki taraflı bir çatışma yoktu. Başka bir taraftan gelen ateş yoktu. Sadece arabamızı hedef alan bir yerden gelen kurşunlar vardı. O anda biz de gördük şoförümüz de gördü. Özel Harekat ekipleriydi. Şoförümüz, ‘Biz siviliz diye bağırın, ateş etmesinler’ dedi. Arabanın içinde bağırdık çağırdık ama sesimizi duyuramadık. Araba geri çıkınca kurtulduk. Araba geri çıkmasa 6 kişi de şu anda ölmüş olurdu.

Yani bu herhangi bir karşılıklı bir çatışma filan değildi. Bu kesinlikle bize, araca yapılan imha amaçlı bir saldırıydı.”