Fotoğraf sanatçısı ve mimar Ahmet Ertuğ’un fotoğraflarından oluşan “The Vanishing Point-Sonsuzluk Noktası/Kaçış Noktası” isimli sergi, Dubrovnik Modern Sanatlar Müzesinde (MOMA Dubrovnik) açıldı. Türkiye ve dünya mimari mirasının korunması konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan sanatçı, mimarlık tarihinin en önemli eserlerini körüklü kameralarla çekti. Zagreb Yunus Emre Enstitüsü'nün de destek verdiği sergi, 11 Mart tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Dubrovnik’in en önemli beş yapısının da yer aldığı sergide, İtalya’dan saraylar, kütüphaneler ve tiyatrolardan fotoğraflar yer alıyor. Sanatçı sergide Dubrovnik fotoğrafları ile Rektör Sarayı, Fransisken Manastırı ve kütüphanesi, Sponza Sarayı atriyumu, 700 yıllık geçmişe sahip olan Dominician Manastırı kütüphanesi gibi birçok önemli eseri sergiliyor.

Fotoğraf sanatçısı ve mimar Ahmet Ertuğ, üç yıldır üzerinde çalıştığı projede mimarlık tarihinin en önemli eserlerini toplam ağırlığı 15 kilogramı bulan körüklü klasik kameralar ile çekti. Londra'da mimarlık okuduktan sonra İngiltere, İran ve Türkiye'de mimarlık yapan Ertuğ, çalışmaları boyunca Batı’nın ve Doğu Londra'nın sokak yaşamını ve mimari detaylarını kayıt altına alarak fotoğrafçı yönünü keşfetti. Ahmet Ertuğ, çektiği fotoğraflar ile mimari mirasın korunması konusunda insanları bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Kaynak: Demokrat Haber