Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından mimar Emre Madran’ın anısına verilen 2021 yılı Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri kapsamında Uluslararası Televizyon Haberciliği dalında Jin TV muhabirine ödül verildi.

İktidara yakın yayın organlarının ödül törenini hedef göstermesinin ardından Mimarlar Odası Yönetim Kurulu ifade vermişti.

Ankara Şubesi yöneticileri, Jin TV muhabirine ödül verildiği gerekçesiyle, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla hakim karşısına çıkacak. Mimarlar, 23 Haziran’da yapılacak ilk duruşmaya katılım çağrısı yaptı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmanın ardından Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş ile birlikte dönemin 6 yönetim kurulu üyesi hakkında ‘Terör Örgütü Propagandası yapmak’ suçlamasıyla dava açıldı.

‘BİZİM DAVAMIZ DA HUKUKSUZLUĞUN ÖRNEK DAVALARINDAN BİRİDİR’

Mimarlar Odası yönetimi, 25’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 23 Haziran 2022 tarihinde hâkim karşısına çıkacak. İlk duruşma öncesinde Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde basın açıklaması yapıldı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan söz konusu dava için “23 Haziran Perşembe günü saat 10.30’da görülecek olan davanın ilk duruşması adaletsizliğin, hukuksuzluğun bir kez daha kanıtı oldu. Bu adaletsizliklere, Gezi Davası’nda arkadaşlarımızın tutuklanması sürecinden hepimiz tanığız. Bizim davamızda hukuksuzluğun örnek davalarından biridir” ifadelerine yer verdi.

Candan, “Kültürel varlıkların yok edilmesine ve HES’lere karşı mücadele ederken, mücadelemizi haberleştiren basın mensuplarına ödül vermeye de devam edeceğiz” diyerek şunları söyledi:

“Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulunun hiçbir terör örgütü ile ilişkisi yoktur ve mücadelemiz de bu ülkenin taşını, toprağını satan imar kartellerine ve imar teröristlerine karşıdır. Henüz dava görülmeden, hüküm verilmeden, masumiyet karinesi ihlal edilerek Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Muteber Osmanpaşaoğlu’nun Adalet Bakanlığı’nda sürdürdüğü bilirkişilik görevi, ‘terör örgütü propagandası yapmaktan yargılandığı gerekçesi ile’ pasife alınmış bulunmaktadır. Yönetim kurulu üyemizin dava görülmeden, karar verilmeden yaptırım uygulanarak bilirkişilik listesinden adının silinmesi, Türkiye’deki adaletsizliğin can alıcı bir şekilde sürdürüldüğünün göstergesidir.”

‘GEREKEN HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ’

Yönetim Kurulu Üyesi Muteber Osmanpaşaoğlu da toplantıda yaptığı konuşmada, “Emre Madran Basın Ödülleri kapsamında verilen ödül nedeniyle bir tebligat ile Adalet Bakanlığınca hazırlanan bilirkişilik listesinden çıkarıldım. Son dönemde yönetim kurulumuz çeşitli soruşturmalarla karşılaşıyor, ancak bir karara varılmadan kesinleşen bir hüküm olmadan listeden çıkarılmam ile ilgili gereken hukuki süreci başlatacağız” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, son olarak 23 Haziran Perşembe günü 25’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmaya katılım çağrısı yaptı.