İstanbul’da bin 200’e yakın mimar, mühendis ve şehir planlamacısı 7 Haziran’daki seçimlerde Halkların Demokratik Partisi’ne destek vereceklerini açıkladı.

Taraf'ta yer alan habere göre 1154 mimar, mühendis ve şehir planlamacısının imzasının bulunduğu deklarasyonda 7 Haziran’daki seçimlerde HDP’ye destek vereceği açıklandı.

Deklarasyona imza atanlar, barajı yıkmak, barışı sürdürmek ve diktatöre dur demek için vatandaşlara 7 Haziran’da HDP’ye oy vermek içinde bir çağrıda bulundu.

HDP’nin İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Deniz Zarakolu, “Özgürlüklerimizi ve haklarımızı almak için bizi çok büyük günler bekliyor. Bunun daha fazla bedel ödemenin ve daha büyük zorluklarla mücadele etmenin daha kolay yolu şuanda gerçekten de 7 Haziran’da HDP’ye oy vermektir. HDP’ye verilen her oy meclise giren her milletvekili AKP’nin planlarını suya düşürecektir. Ve AKP bunun bilincindedir. AKP-CHP’den daha çok kendisine HDP’yi rakip görmektedir. Aslında AKP ve CHP arasında projeler bakımından bir fark olmadığı ortadadır. Gerçek alternatif hep beraber kuracağımız HDP’nin ortaya koyacağı projelerdir. AKP aslında örgütlü toplumdan korkmaktadır.” diye konuştu.