Demirören grubuna satıldıktan sonra mart ayında 15 yıllık köşesi kapatılan Hasan Cemal nedeniyle sarsıntı yaşayan Milliyet gazetesinde Derya Sazak Genel Yayın Yönetmenliği görevinden alındı, yerine Ankara Temsilcisi Fikret Bila getirildi.

Bila aynı zamanda Milliyet İcra Kurulu'nda. Derya Sazak'ın köşe yazarı olarak Milliyet'te kalacağı da konuşulanlar arasında.

Sazak Milliyet'teki bu gelişmeyi, bir mektupla duyurdu. Derya Sazak'ın mesajı şöyle:

"Değerli çalışma arkadaşlarım,

Genel Yayın Yönetmenliği görevimden ayrılıyorum.

Birlikte çalıştığımız 9,5 ay süresince; Milliyet kimliğinin yeniden inşası ve yapılandırılması
sürecinde, İmralı Tutanakları başta Obama röportajı, Gezi Parkı haber ve yorumlarıyla
Türkiye’de dürüst, namuslu, saygın gazeteciliğin –istenirse- pekâla yapılabileceğini kanıtlayan değerli çalışma arkadaşlarıma özverili ve başarılı çalışmalarından ötürü teşekkür ederim.

Bu teşekkürde en büyük payı Tahir Özyurtseven, Umut Alphan, Bertan Ağanoğlu, İlke Gürsoy yönetimindeki Yazı işleri ekibimiz, Haber Araştırma, Ekonomi, Dış Haberler, Ek Yayınlar, Spor ve Fotoğraf servislerimizle, yurtiçi ve yurtdışında gece gündüz çalışan muhabirlerimiz ve yazarlarımız hak ediyor. Aynı teşekkürü idari servislerdeki arkadaşlarımıza, baskı, teknik, satış, pazarlama ve reklamdan sorumlu tüm çalışan ve yöneticilerimize iletirim.

Milliyet Genel Yayın Yönetmenliği’ni üstlenen arkadaşım Fikret Bila’ya yeni Ankara Temsilcimiz Serpil Çevikçan ve Ankara Haber Müdürlüğü’ne getirilen Gökçer Tahincioğlu’na başarılar dilerim.

Sevgi ve saygılarımla,

Derya Sazak"

(Medya tava)