Bedelli askerlik konusunda Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bir açıklama yaparak,  ''Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı görevine başlamasının ardından ele alınacak ilk konular arasında bedelli askerlik var'' dedi.

Muhammet Kutlu'nun Akşam Gazetesi'nde yer alan haberine göre, Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bedelli ne olacak diye soranlara "Çıkıyor az kaldı" cevabını verdi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yaklaşık 800 bin erkeğin yolunu gözlediği bedelli askerlikle ilgili en net sinyali verdi.

Önceki gün TBMM kulisinde gazetecilerle sohbet eden Bakan Yılmaz, "Başbakanımızın Cumhurbaşkanlığı görevine başlamasının ardından ele alınacak ilk konular arasında bedelli askerlik var" dedi.

Yılmaz, aynı akşam Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'nde verdiği resepsiyonda ise bu yöndeki soruları, "Çıkıyor, az kaldı bekleyin" diye yanıtladı.

Son uygulanan bedelli uygulamasının ücreti olan 30 bin TL herkes tarafından yüksek bulunmuştu. Yeni çıkarılacak bir bedelli uygulamasında ücretin en fazla 20 bin TL olması bekleniyor. Ancak bu bile çok büyük bir tahsilat anlamına geliyor.