Manisa Köprübaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kanmaz’ın öğretmen ve velilerin cep telefonlarına mesaj göndererek AKP’ye oy istediği ortaya çıktı. CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu konuyla ilgili vatandaşlardan gelen şikayetleri TBMM gündemine taşıdı.

CHP’li Nurlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Manisa Köprübaşı Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kanmaz öğretmen ve velilerin cep telefonlarına mesaj göndererek AKP’ye oy istediğine ilişkin çok sayıda şikayet gelmektedir” dedi.




grihat.com.tr'de yer alan habere göre, Müdürün mesajında ‘Allahın izniyle ülkemizin geleceği için 1 Kasım’da hep birlikte AK Parti ile yeniden tek başına için oy verelim ayrıca çevremizi de uyaralım Allah yar ve yardımcımız olsun’ ifadelerinin bulunduğu kaydedildi. Bu mesaj toplu halde öğretmen, veli ve bazı vatandaşların cep telefonlarına gönderildi. CHP’li Nurlu,“Devlet terbiyesinden yoksun, Milli Eğitim Müdürü’nün AKP’ye oy istemek için öğretmen ve veliler üzerinde baskı kurmaya yönelik mesaj atması kabul edilemez bir durumdur” dedi.

Nurlu, önergesinde şu soruları yöneltti:

- Hükümetiniz tarafından vali, kaymakam ve daire amirlerine AKP’ye oy istemeleri yönünde bir talimat verilmiş midir?

- Milli Eğitim Müdürlerinden, öğretmen ve velilere AKP’ye oy vermeleri için baskı yapılmasını istediniz mi?

- Bulunduğu makam ve görev gereğince devlet terbiyesi almış olması gereken Köprübaşı Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kanmaz’ın bir siyasi partiye oy istemesi sizce doğru mudur?

- Bulunduğu makamı siyasi çıkarları için kullanan Köprübaşı Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kanmaz’ı görevden alarak, hakkında soruşturma açacak mısınız?