Bir süreden beri çeşitli sendikalara bağlı öğretmenler, ek ders ücretlerinde iyileştirme yapılması ve tuttukları nöbetlerin de ek ders sayılması için basın açıklamaları yaptı. Kendisi de eğitimci olan Balçova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Baydemir, bu yöndeki taleplerini gündeme getiren meslektaşlarını, "materyalist ve para sevdalısı" ilan etti.

PAYLAŞIMINI, TEPKİLER ÜZERİNE SİLDİ

Kendi ilçesi de dahil kentteki, bu yönde talepte bulunan öğretmenlerin, okullarda nöbet tutmak istememeleri üzerine Balçova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Baydemir, Facebook'taki hesabından paylaşımlarda bulundu. Baydemir, "Kendini kapitalizm düşmanı gösteren, ama en büyük kapitalist ve materyalist güruhu solculardır. İki haftadır, 50 TL ücret alacağız diye, okullarda nöbet tutmayan bu Marksistlerdir. Bunlar materyalist ve para sevdalılarıdır. Hak ve adalet söylemleri yalandır. Çünkü nöbet eylemi yaparak, milyonlarca öğrencinin eğitim hakkını gasp etmektedirler" diye paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim döneminde kullandığı amblemi ve Rabia işaretini de profilinde paylaşan Baydemir'in, tepki mesajını kısa sürede 27 kişi beğendi, birçok kişi ise, onu destekleyen yorumlara yer verdi. Ancak Ömer Baydemir, meslektaşlarından kendisine gelen tepkiler üzerine, yorumunu, profilinden kaldırdı.

Öte yandan Baydemir, Facebook'tan muhalefet partilerine yönelik eleştirilerin yer aldığı çeşitli paylaşımlarda da bulundu.

ÖĞRETMENLER TEPKİLİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Baydemir'e tepki gösterenlerden Türk Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, "Tüm sendikaların ortak bir çağrısı var. Nöbet yönetmeliğine de baktığımız zaman içi boş bir kavram. Öğretmenin asli görevi eğitimdir, nöbet değildir. Yaptığı görevlerden ek ödeme almayan tek grubuz. Bu eğitim şurasında kabul gördü. Bakanlığın da bu yönde çalışması var. İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün bu yöndeki paylaşımını, etik ve doğru bulmuyorum" dedi.

Eğitim-Sen yöneticileri de, "Öğretmenleri tehdit ediyor. Yaptıkları sadece Facebook'taki paylaşımlarla sınırlı değil. Hukuki haklarımızı da, kullanacağız. Ayrıca kendisiyle ilgili ortak açıklama da yapacağız. Eğitim Bir Sen'li, yandaş okul müdürleri, nöbete ek ders verilmesi için imza topluyorlar. Bunun İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün bilgisi dahilinde olmamasının imkanı yok. Yandaş sendikanın böyle bir imza topladığı konuyla ilgili kendisinin böyle bir tepki göstermesi ne kadar tutarlı?" diyerek tepki gösterdi.