Yeni kabinenin dün açıklanmasının ardından, bugün Milli Eğitim Bakanlığı’nda devir teslim töreni yapıldı. İsmet Yılmaz görevini Ziya Selçuk’a devretti.

Bakanlık bürokratlarının da katıldığı törende konuşan yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Öğretmen arkadaşlarımın benim şahsımda Milli Eğitim Bakanlığı’nın koridorlarında temsil edildiğini asla unutmamalı ve aklımızda, düşüncemizde, gönlümüzde tüm hissiyatı taşıdığımızı tekrar vurgulamak isterim. Tek güvencem öğretmen arkadaşlarımız, meslektaşlarımız. İnşallah bu güveni sarsmamaya ve beklentileri karşılamaya gayret edeceğiz” dedi.

YILMAZ: GÖREVİMİ EHİL ELLERE TESLİM EDİYORUM

Törende konuşan eski Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da, bakanlık görevini “gönül huzuru ile ehil ellere teslim ettiğini” söyledi.

Yılmaz, “Ehliyet ve liyakat ilkeleri çerçevesinde Sayın Bakanımızdan daha iyi bir atama yapılamazdı. İnanıyorum ki Sayın Bakanımız aldığı emaneti, aldığı bayrağı çok daha iyi bir seviyede kendisinden sonra gelenlere teslim edecektir. Bu yolda Allah yar ve yardımcısı olsun” diye konuştu.