İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bugün ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na cumhurbaşkanlığı adaylığı için çağrıda bulunarak, Altılı Masa'dan ayrılma sinyali vermesi sonrasında, Millet İttifakı'nı oluşturan, CHP, Gelecek Partisi, DEVA, Saadet Partisi ve Demokrat Parti liderleri yarın bir araya gelecek.

Toplantının saat 17.00'de Saadet Partisi'nde gerçekleşeceği bildirildi.

AKŞENER'İN AÇIKLAMALARI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının konuşulduğu toplantının ardından partisinin Genel İdare Kurulu'nu topladı.

Yaklaşık 1,5 saat süren kritik toplantının ardından açıklamalarda bulunan Akşener, İYİ Parti dışındaki Millet İttifakı bileşenlerinin tamamının cumhurbaşkanı adayı olarak CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu önerdiğini aktardı.

Akşener, "İYİ parti dayatmaya mecbur bırakıldı, tercihe zorlandı" dedi. Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı için Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulundu.

KILIÇDAROĞLU: BÜTÜN TAŞLAR YERİNE OTURACAK

Akşener, "Milletimiz sizi göreve çağırıyor… Size ateşten bir gömlek giymeyi vazife kılmıştır… Bu topyekun bir dayatmayı yıkma vazifesidir" dedi.

Akşener'in açıklamarının ardından yorumu sorulan Kılıçdaroğlu, "Hiç merak etmeyin büyün taşlar yerine oturacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra yaptığı sosyal medya paylaşımında da "Soframızı büyütmeye devam edeceğiz" başlıklı videosunda Kılıçdaroğlu "Erdoğan gitsin, Erdoğanizm gelsin, bu da olmaz. Birilerini hor görerek Türkiye'yi değiştiremeyiz" dedi.