Daha önce bir düet için bir araya gelen Mikail Aslan ve Apolas Lermi, ‘Hayde Şîme’ ismini verdikleri yeni sahne projesi için yeniden buluşuyor.

Projenin adı, Karadeniz’in “Hayde!” nidâsı ile Dersim’in “Şîme” (gidelim) sözcüğünün bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş. İki sanatçı, farklı sesler, tınılar, diller ve enstrümanlarla ördükleri yeni projeleri kapsamında bahar aylarından itibaren birlikte sahnelerde olacak. Cem Erdost İleri Trio da bu konserlerde iki sanatçıya eşlik edecek.

Mikail Aslan, bugüne dek yaptığı çalışmalarda yalnızca Dersim bölgesinin değil, farklı kültürlerin ve dillerin de türkülerine getirdiği yorumla tanınıyor. Karadeniz’in özgün seslerinden olan Apolas Lermi ise Türkçe ve Lazcanın yanı sıra Pontus Rumcası gibi unutulmaya yüz tutmuş dillerde söylediği eserlerle Karadeniz kültürünün farklı seslerinin tanınmasını sağlayan sanatçılardan biri. İki sanatçının ‘Hayde Şîme’ için bir araya geldiği sahnelerde, Anadolu’nun birçok kadim dilinden şarkılar ve türküler müzikseverlerle buluşacak.

Mart ayında başlayacak ‘Hayde Şîme’ konserlerinin ilki 4 Mart Cuma akşamı Gebze Osman Hamdibey Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. İkinci konser ise 5 Mart Cumartesi akşamı Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde olacak. İkilinin yeni projesinin takip eden konserlerinin tarihleri ve yerleri de daha sonra duyurulacak. 

Kaynak: Gazete Duvar