MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhur İttifakı’na yönelik sözleri üzerine açıklamalarda bulundu.

Yalçın, CHP'nin iktidara ulaşabilmek için HDP ve İYİ Parti'ye tavizler vererek kendi safında tutmaya çabaladığını, MHP'nin ise kuruluşundan itibaren millet tarafından kucaklanan bir parti olduğunu iddia etti.

Kılıçdaroğlu’nun “davul-tokmak” ve “küçük parti” nitelendirmeleriyle MHP’nin imajına zarar vermeye çalıştığını söyleyen Yalçın, sözlerine şöyle devam etti:

‘FİTNE SOKAMAZ’

“CHP’nin başı; partimizin özgül ağırlığını bir gram azaltamayacağı gibi, Cumhur İttifakı'na da fitne sokamaz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu değerlendirmelerin arkasında, MHP'nin dominant ama çıkar gözetmeyen siyasetinin getirileri karşısında duyulan öfkenin ve aynı zamanda korkunun derin izi hissedilmektedir.”

DİKKAT ÇEKEN VURGU

Yalçın’ın öte yandan, MHP’nin koalisyon ortağı olmadığını, iktidarda bulunan AKP’nin ve hükümetin icraatlarında bağımsız olduğunu vurgulaması dikkat çekti.

MHP’nin bu konuda iktidara telkini olmadığını söyleyen Yalçın, şunları kaydetti:

“Herkes çok iyi bilmektedir ki ne MHP koalisyon ortağıdır, ne de Cumhur İttifakı koalisyon ortaklığıdır. İktidarda bulunan AK Parti ve hükümet, icraatlarında bağımsız karar vermektedir. MHP'nin bu konuda herhangi bir dayatması, zorlaması veya telkini olmamıştır, olmayacaktır. MHP'nin politika anlayışında tehdit, şantaj ve dayatma yoktur. Etnik temelli siyaset hiç yoktur.”