MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, Habertürk ve Show TV’nin deprem bölgesinde yaptığı yayınlar üzerinden Ciner Grubu'nu hedef aldı.

Özdemir, paylaşımında İletişim Başkanlığı'nı ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nu (RTÜK) etiketleyerek “Kimin figüranısınız? Bu sinsilik ve rezillik artık tahammül boyutunu iyice aşmıştır” ifadelerine yer verdi.

Özdemir paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Ciner grubu, Habertürk ve Show Tv üzerinden yapılan yayınlarla nereye varmak istiyor? Afet karşısında verilen gayretleri yok saymak ve sergilenen üstün mücadeleyi gölgelemekle elinize ne geçecek? Kimin figüranısınız? Bu sinsilik ve rezillik artık tahammül boyutunu iyice aşmıştır.

Deprem öncesi “karne hediyesi et alındı” yalanıyla rezilliğin daniskasını yapanlar, şimdi de benzer bir tutumla enkaz altındaki yaralılarımızın kurtarılması ile ilgili senaryo yazarak kirli bir oyun oynuyor. Yaptığınız artık yeter! Habis işlerinizi can mücadelemize bulaştırmayın

Televizyon yayıncılığı kisvesi altında milli dayanışmaya ve afetle mücadeleye zarar verip, dezenformasyon yapanlara karşı hukuk ve ilgili kurumlar gereğini vakit kaybetmeksizin yerine getirmelidir”

NE OLMUŞTU?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremden en çok etkilenen Hatay'dan gelişmeleri canlı olarak Habertürk ekranlarına aktaran gazeteci Mehmet Akif Ersoy, “Diyorlar ki "arama kurtarma yapıyoruz, kazıyoruz kazıyoruz ve kişilere ulaşıyoruz. Pat! bir ekip gelip diyor ki 'sizin işiniz bitti, çekilin onu biz çıkaracağız.' Kameraları çağırıyorlar, çıkarıyorlar." Bunu pek çok yerden duydum" sözlerine yer vermişti.

Gazeteci Ersoy ayrıca, Hatay'daki çalışmalara ilişkin Habertürk TV'de canlı yayında, bölgede jeneratörlerin olmadığını, yapılan çalışmaların Habertürk TV'nin kameralarının ışığı altında gerçekleştiğini belirtmişti. Yayın sırasında kameraların ışıklarını kapattıran Ersoy, çalışmaların zifiri karanlıkta yapıldığını gözler önüne sermişti.

Show TV ana haber sunucusu Dilara Gönder, Jeoloji Mühendisi Ziyadin Çakır'ı konuk olarak aldığı canlı yayında, “Böyle ders mi olur hocam ya, böyle ders mi olur? Bu kadar ölümlü ders mi olur? 99’da yeteri kadar ölüm olmadı mı o ders için? Bu da mı ders olsun bize?" diyen Dilara Gönder, "Biz sürekli derslerdeyiz. Biz o dersleri geçemiyoruz ama. Sınav kağıdı hep boş. İşte buyurun sınav kağıdı ekranda. Maraş’ı görelim. Bu sınav kağıdı. Ders dediniz ya. 99 dersinin sınav kağıdı. İzleyicilerimiz tekrar bir görsün. Nasıl geçilemediğini o dersin. Buyurun havadan görüntüler” ifadelerini kullanmıştı.

Gönder, bu sözlerinin ardından elindeki kağıtları da masaya fırlattı. Gönder, Çakır'ın “Maalesef millet olarak balık hafızasına sahibiz” sözlerine “Valla balıklar bile denizin altında daha güvende. Büyük balık küçük balığı yer ama küçük balıklar bile bizim bu apartmanlarda yaşayan insanlardan daha güvenli” cevabını vermişti.

Dilara Gönder, resmi Twitter hesabı üzerinden Show TV'deki görevinden ayrıldığını duyurmuştu.