İskilip Belediyesi’nin MHP’li belediye meclisi üyesi Erol Kambur partisinden istifa etti.

Erol Kambur, 31 Mart 2019 Tarihinde yapılan yerel yönetimler seçimlerinde belediye meclis üyesi seçildiğini, seçimden önce hak ve adalet ölçüsünde hizmet yarışı anlayışıyla çıktığı bu yoldan bugüne kadar asla ödün vermediğini savundu.

Duvar'dan Elvan Yılmaz'ın haberine göre Kambur, “Lakin; bu süre zarfında, yapılan yanlışlıkları ve usulsüz gördüğümüz konuları anlamaya ve çözmeye çaba sarf ettik. Ne yazık ki, bize yetki veren ve bağlı olduğumuz, kimliğimizi tanımlayan mercilerden bırakın destek görmeyi, anlayış bile göremediğimiz gibi biz, suçlandık” dedi.

Adaleti tesis etmek için bu süreci başlattıklarını aktaran Kambur, bu tavrının parti üst kademeleri tarafından doğru okunmaması nedeniyle meclis üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Çorum'un İskilip ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı Ali Sülük, Belediye Meclisi'nde bulunan 5 MHP’li ve 4 AKP'li meclis üyesi tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştu.

9 meclis üyesi, belediyede yapılan iş ve işlemler ile belediyeye bağlı olan işletmeler mezbaha, marangozhane, düğün salonu, aşevi, tamirhane gibi birimlerde yapılan işlerle ilgili olarak yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları olduğunu ileri sürmüşlerdi.

Hakkındaki yolsuzluk iddialarına cevaben Sülük, belediye balkonuna çıkıp konuşma yapmış ve göreve başladığı günden itibaren "çeşitli menfaat kitlelerinin hedefi haline geldiğini" ileri sürmüştü.

MHP Genel Merkezi ile başından beri istişare halinde olduğunu, genel merkezin haklı olarak müfettiş raporunu beklediğini aktaran Sülük, "Şunun bilinmesini isterim ki, herkes gitse ben MHP’deyim. MHP’den istifa etmemi bekleyenler avcunu yalar" diye konuşmuştu.