Dokunulmazlığının kaldırılması için hakkında fezleke hazırlanan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, dokunulmazlığını kaldırılması için TBMM Başkanlığı'na dilekçe verdi.

Twitter hesabından dilekçeyi paylaşan Kaşıkçı, dilekçesinde 2010 yılında BDP Dörtyol İlçe Binası'nın ateşe verilmesi ve Kürtlere ait işyerlerine düzenlenen saldırı organize etmekle suçlandığını belirtti.

'FETÖ UZANTILARI MARİFETİYLE SORUŞTURMA AÇILDI'

Hakkında yasal delil olmadığını belirten Kaşıkçı, “2010 yılında Dörtyol ilçemizde 4 polis memurunun şehit edilmesi üzerine yaşanan olaylardan Fettullahçı terör örgütünün yargı ve emniyetteki uzantıları marifetiyle sorumlu tutulup hakkımda soruşturma açıldı. İki alçak terör örgütü (FETÖ ve PKK’nın) işbirliği ile şahsıma kurulan kumpas davası uzun yıllar devam etti ve Milletvekili olmam ile birlikte yargılamam durduruldu” dedi.

'TÜRK YARGISINA GÜVENİYORUM'

“İşte tam bu noktada FETÖ ile yarım kalan hesaplaşmamın devamı için dokunulmazlığımın kaldırılmasını Yüce Meclisten talep ettim” diyen Kaşıkçı, paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

“6-7 Ekim olayları esnasında sokaklara talimat verip onlarca insanımızın ölmesine sebebiyet verenler ile devletin gizli kalması gereken bilgilerini basın yolu ile paylaşan ve daha sonrada milletvekili olup dokunulmazlık zırhına bürünen, yargıdan kaçmak ve haklarında ki iddiaları karartmak adına ise yargı oranlarımızı itibarsızlaştırma çalışanlara inat bağımsız Türk yargısına güveniyor ve yargılanmamın devam etmesini istiyorum. Sığınağımız, dokunulmazlık zırhı değil Yüce Türk Milletinin vicdanındır. Rabbim bizleri Sayın Genel Başkanımıza ve milletimize mahcup etmesin.”