Konya’da MHP’li Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’nun, kendisini eleştiren iki gazetecinin çalışma ofisini hukuksuz bir şekilde mühürlemeye çalıştığı iddia edildi.

Konya’nın Ereğli ilçesinde çalışan gazeteciler, Özcan Saraç ve Umut Yaygır, internet üzerinden yayın yapan bir kanalda "Ereğli Belediyesi’ne ait araçların MHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’ya yakın bir iş adamına peşkeş çekildiğini" öne sürdü.

Gazetecilerin programdaki açıklamalarından bir gün sonra Ereğli Belediyesi’ne ait zabıta ekipleri tarafından çalışma ofislerine baskın yapıldı.

BAŞVURUYA RAĞMEN BELEDİYE RUHSAT VERMEDİ

İş yerinin çalışma ruhsatı olmadığını gerekçe gösteren zabıta ekipleri, ellerinde encümen kararı olduğunu ve iş yerini mühürleyeceklerini söyledi. Gazeteciler encümen kararını göstermelerini istediklerinde ise zabıta ekipleri kararı göstermedi. Gazeteciler Saraç ve Yaygır, belediyenin haksız bir uygulama yaptığını, ruhsat başvurusu yaptıklarını ancak Ereğli Belediyesi’nin kendilerine ruhsat vermek istemediğini söyledi.

‘KARARDA KAPATILACAK İŞ YERİNİN ADI FARKLI’

Belediye başkanının iddialara cevap vermek yerine zorbalıkla çalışma ofislerini mühürlemeye çalıştığını söyleyen Özcan Saraç, encümen kararıyla mühürlenmesi istenen iş yeri isminin ise kendi şirket isimlerinden farklı olduğunu söyledi. MHP’li Belediye Başkanı Oprukçu’nun belgede sahtecilik yaparak suç işlediğini ifade eden Saraç, “Biz büromuzu yeni yerine 10 gün önce taşıdık. Burada yaptığımız bir yayında belediye araçlarının belediye başkanına yakın bir iş adamına peşkeş çekildiğini açıkça ortaya koyduk. Ancak halkı bilgilendirmesi gerekenler ertesi gün zabıtayı kapımıza dayadı. Ellerinde encümen kararı olduğunu söyleyen zabıtaya ‘kararı gösterin’ dedik ancak göremedik. Daha sonra avukatımız kararı gördü. Kaldı ki biz zaten ruhsata 20 Ekim tarihinde başvurumuzu yapmışız. Hatta şahsımıza İçişleri Bakanlığı’ndan bir mesaj geldi ve ruhsat talebimizin 13472 numarası ile kayda alındığı iletildi. Fakat ne ruhsatımızı alabildik ne de başvurumuza her hangi bir cevap. İki gündür zabıta ekipleri yanına polisi de alarak işyerimizi mühürlemek istiyor. İşin ilginç yanı ellerinde ki kararda kapatılacak olan işyerinin adı farklı. Başka bir isime aldıkları encümen kararı ile başka bir yeri kapatmak istiyorlar hem evrakta sahtecilik yapıp hem de suç işliyorlar” dedi.

Kaynak: Gazete Duvar