MHP ve AK Parti asasında yaşanan ‘Öğrenci Andı ve af tasarısı’ tartışmalarının ardından yerel seçimler için Cumhur İttifakı dağıldı.

Siyasi partilerde devam eden gerginlik belediyelere de sıçradı.  Mersin’de Danıştay’ın ‘Öğrenci Andı’nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi’ne ‘Öğrenci Andı’ asıldı.  Denizli’nin Nazilli ilçesinde de, belediye hizmet binasına, üzerinde Atatürk fotoğrafı bulunan ‘Andımız’ pankartı asıldı.

Mersin’de MHP’li Büyükşenir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediye binasına ‘Andımız’ı astırdı. Türk bayrakları ve Atatürk posteriyle yan yana duran afişte ‘Andımız’ın metni ve Kocamaz’ın fotoğrafı yer alıyor. Mersin Belediyesi’nden sonra Nazilli Belediyesi’ne de üzerinde Atatürk posteri bulunan dev bir ‘Andımız’ pankartı asıldı.

NAZİLLİ BELEDİYESİ’NDEN DESTEK

Nazilli Ülkü Ocakları Başkanı Şükrü Irgat ile birlikte 4 katlı belediye binasının balkonuna çıkan Başkan Alıcık, “Bizim için de olmazlarımızdan biri Türkiye ve Genel Başkanımız Bahçeli’dir. Bizler de öğrencilik yıllarımızda, özünü çocuklarımıza hatırlatan, öğreten ‘Andımız’ ile büyüdük. ‘Andımız’ etnik bir ifade değil, Türklüğün inkar edilemez duruşu ve dile getirilişidir. Sonuç itibariyle Genel Başkanımız bu konuda tepkisini göstererek, ‘Andımız’ı sahiplenmiştir. Biz de Genel Başkanımızın da bize öğrettiği doğrultuda şunu söylüyoruz; Tarihte Türk’tük, istikbalde de Türk olacağız. Bu nedenle de diyoruz ki ‘Ne mutlu Türküm diyene” dedi.