MHP milletvekilleri, Tunceli’ye çıkarma yaptı. MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ve Tokat Milletvekili Yücel Bulut, partisinin “Köyüm Benim Sohbet Toplantıları” kapsamında Tuncelilerle görüştü.

Sputnik Türkiye’den Osman Nuri Cerit’in haberine göre, Tunceli’nin köylerini dolaşan milletvekilleri, Alevi topluluğunun önderleriyle de bir araya geldi.

MHP’li Kaşıkçı, Tunceli ziyaretine ilişkin, “İlimizin doğal ve tarihi güzelliklerini, insan dokusunun önemini, yıllarca terör örgütünün o bölgeye yuvalanmasıyla beraber maalesef gösteremedik. Tunceli'de terör neredeyse bitme noktasına geldi. Artık Tunceli kırsalı güvenli. Dolayısıyla insanlar bölgenin güzelliğini, hem Türkiye’den hem de yurt dışından gelip çok rahat bir şekilde görebilir. Tunceli hak ettiği değere gecikmeli de olsa bugünlerde ulaşmış durumda. Tunceli, Alp’leri aratmayacak doğal güzelliklere sahip bir ilimiz” dedi.

Kaşıkçı, “bir Alevi deyişine MHP milletvekili olarak katılmanın kendisi için çok anlamlı olduğunu” söyledi.

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut ise sosyal medya hesabından “Ne söylüyorsak yürekten söylüyor, ne dinliyorsak kalbimizle dinliyoruz. Biliyoruz ki oyunlar bozulacak kardeşlik kazanacak” mesajını paylaştı.