MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP'lilerin ‘şehit’ cenazelerine katılmaması talimatını değerlendirdi.

‘Şehit’ cenazelerine herkesin katılabileceğini söyleyen, Kalaycı, “Bu neticede şehidimiz, tüm vatandaşlar katılabilir” dedi.

Kalaycı dün Meclis’teki kayıt işlemleri sırasında, Cumhurbaşkanı’nın yemin ederek göreve başlamasıyla anayasa değişikliklerinin yürürlüğe gireceğini belirterek, MHP olarak bu konuda gerekli hazırlıklarının bulunduğunu, gerekli düzenlemelerin hızla gerçekleşmesi için ellerini taşın altına koyduklarını söyledi.

TALEBİMİZ, PAZARLIĞIMIZ YOK

Kalaycı, kabinede MHP’li bakan olup olmayacağı sorusuna, “Sayın Bahçeli’nin baştan beri açıklamaları var, MHP olarak yetkili arkadaşların açıklamaları var; MHP asla pazarlık yapmaz, talepte de bulunmuyor. Anayasamıza göre bütün tasarruf Sayın Cumhurbaşkanımızda. Cumhurbaşkanımız, kendisiyle de uyum sağlayabilecek arkadaşları, kendisi belirleyecek. Bu konuda bizim talebimiz, pazarlığımız yok, asla da olmaz” karşılığını verdi.