İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener bazı iller için belediye başkan adaylarını açıkladı.

Partisi MHP'den geçtiğimiz haftalarda istifa eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İyi Parti'nin Mersin belediye başkan adayı olarak açıklandı. Kocamaz'a parti rozeti takıldı. 

Grup toplantısında yerel seçimde ittifak görüşmeleriyle ilgili de konuşan Akşener, "Devam eden görüşmeleri sınırlı bir güç birliği olarak görüyoruz. Siyaset ilkelerle yapılır. İlkeler ortaya konur uzlaşılırsa yürünür uzlaşılamazsa  teşekkür edilip yol haritası çizilir. Medeni bir şekilde yürüyen süreç yakın zamanda sonuçlanacak" dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener'in açıklamaları şöyle: 

Haberiniz var mı? Yeni bir terör örgütümüz oldu. SOTÖ. Soğan terör örgütü. Çiftçi deposunda soğan stokladı diye suçlu çiftçi oldu. Allem ettiler kallem ettiler enflasyonu bir tık düşürdüler. Damat Berat da seviniyor. Ettiğin kötülükler yeter. Artık iyiler gelecek. Ben destek bekliyorum. Milletin hakkını ve hukukunu koruyalım diye meclise gönderdi.

Onlar yandaşların ikbali için İYİ Parti ise milletin menfaati için teklif hazırlıyor. Biz teklif verdiğimizde saklayacak elleri kalmıyor. Bugüne kadar terör örgütünün siyasi ayağının araştırılmasını istedik cümbür cemaat hayır dedi. Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetini araştıralım dedik hayır dediler. Cumhurbaşkanı’na yaptığınız maaşa zam yapacağınıza asgariye zam yapın dedik hayır dediler. Şimdi de diyorlar ki İYİ Parti art arda önerge veriyor. Millet bizi bu yüzden seçti.

Yandaşlara vergi affı çıkaralım desek. Haydi eller havaya olur. Yan gelip yatanları gördükçe daha çok çalışmaya hazırız. ‘İYİ Parti Meclis’in en çalışkan partisi olacak’ dediğimde şaka yapmıyordum. Şunu bilin ki kadınlarımızın, erkeklerimizin, gençlerimizin hayallerini öldürdünüz. Ama bizim hayallerimiz var. Vatandaşlarımızın hayalleri var. Seçimden önce söyleyip seçimden sonra unutanlardan değiliz biz.

Belediye Başkan adaylarımızı açıklıyorum:

Isparta Belediye Başkan Adayı: Av. Gökmen Gökmenoğlu

Elazığ Belediye Başkan Adayı: Ali Şekerdağ

Niğde Belediye Başkan Aday: Mümin İnan

Afyon Belediye Başkanı Adayı: Dr. Mahmut Koçak

Mersin Belediye Başkan Adayı: Burhanettin Kocamaz

Parti rozetini takıyorum ama belediye başkanlığında bu rozetleri çıkaracaklar. Belediye Başkan adaylarımız inşallah Belediye Başkanımız olacak. Başarılar diliyorum Tek derdimiz var Türkiye iyi olsun istiyorum. Belli gruplarla inatlaşmam bunlardan birisi de yörüklerdir. Mersin'le de inatlaşmayacağım demek ki.

Sandıkta sadece iktidardan değil ittifakdan da hesap sorulacak. 

En kötüsünü atlattık diyorlar. İşsizliği yüzde 1’e indirdiniz. Fabrikalar mı kurdunuz. En kötüsünü atlattıysak niye işsizlik fonundaki paraları bankalara aktardınız niye gençlere burs istemeyin gidin kredi çekin diyorsunuz. Niye harçlara zam yapıyorsunuz. En kötüsünü atlatmış olmak bu mu? Marmaris’te Ahlat’ta yeni saraylar yapılıyor mu diye kendimizi avutalım. Krizi nasıl çözeceğini anlat. Gençleri nasıl istihdam edeceğiniz anlat. Durmadan mazi anlatıyor. Yeni bir söz yok. Milleti aldatarak seçime kadar zaman kazanmaktan başka hiçbir şey düşünülmüyor. Papazı vermeyeceğim sözü ne kadar doğruysa kötüyü atladık sözü o kadar doğru.

SEÇİM İTTİFAKI

Devam eden görüşmeleri sınırlı bir güç birliği olarak görüyoruz. Siyaset ilkelerle yapılır. İlkeler ortaya konur uzlaşılırsa yürünür uzlaşılamazsa  teşekkür edilip yol haritası çizilir. Medeni bir şekilde yürüyen süreç yakın zamanda sonuçlanacak. Cumhur İttifakı 31 mart yerel seçimi bekaa meselesi olarak takdim ediyor. Bu korkunun işaretidir. Cumhur ittifakının bir boşalıp bir kurulması bir bekaa meselesi değildir. İttifak kendi kararlarıdır ama ittifaklarını bekaa olarak anlatmaları milleti de ilgilendirir. Harbe falan girmiyoruz. Yani ortada mikrofonu devirecek durum yok. Sakin olun kardeşim. Bağırıp çağırarak millete krizi hayat pahalılığını işsizliği unutturamazsınız. Provokasyon denemelerinden vazgeçin. Aklınıza hangi parti yatıyorsa ona verin. Kimsenin dolduruşuna gelip eşinizle dostunuzla arkadaşınızla düşman olmayın.