MHP’li Semih Yalçın, Hüseyin Çelik’in AKP’yi eleştirirken kullandığı “MHP ile iş birliği bir cinnet hali” ifadelerine sert çıktı. Yalçın, “Cinnet hali içinde olan Çelik’e Kandil yaraşır” dedi.

AKP'nin kurucularından, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Cumhur İttifakı’na yönelik yaptığı değerlendirmelerde, "Ben AK Parti'nin Milliyetçi Hareket Partisi’yle iş birliği yapmasını bir cinnet hali olarak değerlendiriyorum. Bunun izahı olamaz” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Çelik’in Serbestiyet’ten Hilal Köylü’ye verdiği röportajdaki bu sözlerine MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın’dan yanıt geldi.

’HÜSEYİN ÇELİK GİBİLERİN LAYIK OLDUĞU PARTİ, PKK’NIN SİYASİ TEMSİLCİSİ OLAN PARTİLERDİR’

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden, içerisinde MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Çelik’e yönelik ifadelerinin de bulunduğu video paylaşan bulunan Yalçın, şunları kaydetti:

"Hakikatte Hüseyin Çelik gibilerin layık olduğu parti, PKK’nın siyasi temsilcisi olan partilerdir. Eminiz ki bölücüler güruhundan gelecek teklife H. Çelik kemali memnuniyetle evet diyecektir. Çünkü H. Çelik’in kendini mensup hissettiği ve bir türlü itiraf edemediği yer orasıdır. Şuuraltında yatan bu mensubiyet hissidir ki onu müzmin ve şiddetli bir MHP muhalifi hâline getirmiştir. O bakımdan kanaatimizce cinnet hali içinde olan Hüseyin Çelik’e Kandil yaraşır."