Koronavirüsüne karşı alınan önlemler cuma namazları ülke genelinde kılınmazken, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kararıyla Beştepe’deki Millet Camii’nde kılınmıştı. Namazda Diyanet İşleri Başkanı Erbaş hutbe okumuş, Diyanet’in seçtiği kişilerden oluşan cemaat de ‘sosyal mesafe’ bırakarak aralıklı olarak saf tutmuştu.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Beştepe’deki Millet Camisi’nde kılınan Diyanet namaza şöyle tepki gösterdi: “Millete “safları sıklaştıralım” diye telkin de bulunuyorsunuz? Kendiniz araya 5 metre mesafe koyuyorsunuz. Hayırdır Hacı! Cuma millete farz olmaktan çıktı da bir tek size mi farz? Moral böyle verilmez. Bu olsa olsa şaklabanlık olur. Aklımızla dalga geçmeyin. Size tavsiyem evden çıkmayın.”

AK Partili eski milletvekili Mehmet Metiner de Diyanet İşyeri Başkanlığı’na şöyle tepki gösterdi:

“Yazıklar olsun diyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kınıyorum. Kendileri sağlık gerekçesiyle cuma ve vakit namazlarını yasakladılar. Dinimizin emriydi, doğru bir karardı. Hepimiz harfiyen uyduk, uyuyoruz. Peki bu karara başta Diyanet İşleri Başkanı olmak üzere Diyanet’in seçkinlerinin uymaması neyin nesidir, hangi akla hizmettir? Bugün paylaşılan VIP cuma görüntüleri hiçbir şekilde kabul edilemez. Millete yasak olan diyanet seçkinlerine yasak değilse bu asla kabul edilebilir bir durum değildir. Cuma namazının Beştepe’de yapılıyor olması asla kabul edilemez. Sanki Cumhurbaşkanımız ordaymış, o istiyormuş diye böyle bir cuma namazı kılındığı algısı oluşturmak sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında milletin gönlünde taht kurmuş siyasetine de yönelik bir suikast girişimi değil de nedir. Son derece üzgünüm diyaneti şiddetle kınıyorum.”

Kaynak: Gazete Duvar