MHP Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya görevini bıraktı. Kaya’nın, AKP'nin başkanlık teklifine parti yönetiminin verdiği desteğe tepki olarak istifa ettiği belirtiliyor.


Kaya’nın önceki gün yapılan MHP Başkanlık Divanı ve dün yapılan parti grup toplantısına katılmadığı belirtilirken, bugün de partideki makamına gitmediği öğrenildi.


Atila Kaya 11 Mart 2015’te “Cumhurbaşkanı’na Açık Mektup: Neyin Türk Tipi ki Başkanlığın da Türk Tipi Olsun!” başlığıyla yazılı bir basın açıklaması yapmıştı.


BAHÇELİ: NORMALDİR, SAYGI DUYUYORUZ


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünkü grup toplantısı sonrası gazeteciler, MHP içinde anayasa teklifine karşı çıkanlar olduğu iddiasını hatırlatınca şunları söylemişti:

“Normaldir. Milletvekilleri düşüncelerini sizin gibi değerli basın aracılığıyla kamuoyuyla paylaşıyor. Biz de sizin aracılığınızla öğreniyoruz. O bakımdan saygı duyuyoruz. Önümüzdeki hafta içerisinde anayasa değişikliklerinin gündeme geleceğini söylüyor. 

Tabii siyasi partiler grup kararı alma durumunda değildir. Yasa buna müsaade etmemektedir. Benim, Anayasa Komisyonu’nda kabul edilen, Genel Kurul’a geldiğinde de oralardaki değerlendirmelerde katkı sağlayacak bir tek ‘Evet’ oyum vardır. Onu da vereceğim. ‘Evet’ oyunu referandumda da tekrarlayacağım.”