MHP Seçim Beyannamesini açıkladı. MHP'nin Beyannamesinde İşsizlikten, yeni anayasaya, Kürt Sorunu’nda demokratik çözümden, AB uyum yasalarının acilen çıkarılmasına kadar pek çok konuda çözüm paketi yer alıyor. Bahçeli: “Üç Hilal'in tek başına iktidarı artık bir zorunluluktur, ihtiyaçtır ve geleceğin demokratik, barışçıl ülkeleri arasına girmemiz buna bağlıdır.” dedi.

Bahçeli, hükümetin “Demokratik Açılım”ın gereklerini yerine getirmediğini, 1500’ün üzerinde sivil siyasetçiyi tutuklattığını, bunun olsa olsa “hapishane açılımı” olacağını söyledi. İktidara geldiklerinde Kürt ve Türk kardeşliğini sağlamak, barış ortamını geliştirmek için her türlü adımı cesaretle atacaklarını belirtti.

Ermenistan’la geçmişte yaşanan acıları sararak, iyi komşuluk ilişkilerimizin geliştirilmesinin çok önemli olduğunu belirten Bahçeli, futbol maçlarında yapılan şova yönelik hareketlerle bu sorunların çözülemeyeceğini, artık tarihimizle yüzleşerek, dünyanın ileri, demokratik, özgür ülkeleri arasına katılmak için kararlı bir tutuma ihtiyaç olduğunu belirtti ve iktidara geldiklerinde öncelikle Ermenistan sınır kapısını açacakları sözünü verdi.

Türkiye’nin acilen sivil, demokratik, katılımcı ve sosyal bir yeni anayasaya ihtiyacı olduğunu belirten Bahçeli, AKP ve CHP’nin böyle bir vizyondan yoksun olduklarını belirtti.

Konuşması sık sık, “Ya demokrasi, ya kölelik!”, “Özgürlük MHP’yle gelecek!” sloganlarıyla kesilen Bahçeli, seçim barajını kaldıracaklarını, anadilde eğitimin önünü açacaklarını, Kıbrıs’ta çözüm için çalışacaklarını, askeri harcamaları kısacaklarını, eğitim ve sağlığı parasız hale getireceklerini açıkladı.

MHP’nin seçim beyannamesini açıklamasından sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda tarihi rekor kırıldı.

Öte yandan diğer partiler her türlü açıklama ve faaliyetlerini dondurdular. Hafta sonu Kızılcahamam’da kamp yapmak isteyen 34 parti arasında yer ayırtma tartışması yaşandı. Daha sonra 34 parti bu konuyu hep birlikte konuşmaya karar verdiler. Hafta sonuna kadar bütün partiler üyelerine medyaya her türlü açıklamayı yasakladılar.

ZUHURAT HABER :))