Hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle yaptığı görüşmede Bahçeli'nin bir koalisyon içinde yer almayacaklarını söylediğini aktardı.

Davutoğlu'nun aktardığına göre, Bahçeli, 7 Haziran seçimleriyle ilgili olarak seçmenin kendilerine muhalefet görevi verdiğini düşündüğünü ve bir koalisyon seçeneğinde yer almayı düşünmediklerini söyledi.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

''Karşılama, sohbet esnasında gündeme gelen konular, akış bağlamında eminim Sayın Bahçeli için de geçerli, son derece güzel bir görüşme oldu.

7 Haziran sonrası ortaya çıkan tabloda sorumluluklarımızı kendileriyle paylaştım. Bu anlamda olumlu bir atmosfer geçerliydi.

Hükümet kurma bağlamında, dün CHP’yle paylaştığımız usul ve yöntem çerçevesinde, Türkiye’nin bir an önce sağlıklı ve güçlü bir hükümet kurulması gerektiğini vurguladık.

Sayın Bahçeli kendi tutumları bağlamında son derece açık yürekli ve şeffaf bir değerlendirmede bulundu.

Hükümet ortaklığında bulunmama tavrı içinde olduklarını teyit ettiler. 7 Haziran’ı böyle yorumladıklarını söylediler. Bu MHP ve Sayın Bahçeli’nin kendi tutumudur, saygı duyuyoruz.’’

SORU VE CEVAP

İhtiyaç olması halinde görüşülebileceğini söylediniz. Bu durumda Bahçeli, “CHP’yle koalisyon olmazsa görüşürüz” mü dedi. Cumhurbaşkanı konusu gündeme geldi mi?

Olmazsa gibi bir ifade, kendilerinin tutumları çerçevesinde hükümet ortaklığı kurmama ve muhalefette kalma gibi bir yaklaşımları olduğunu ifade ettiler. Bizim hangi partiyle neler yapacağımız konusunda kanaatleri olur da asıl husus budur. Sayın Bahçeli de biz de aynı kanaatteyiz, Türkiye’nin hükümetsiz bırakılmaması lazım.

Cumhurbaşkanlığı konusu gündeme gelmedi. Çözüm süreci konusunda görüş teatisinde bulunduk ama cumhurbaşkanlığı konusu gündeme gelmedi. Beni bu görevle yetkilendirmiş bir makamı tartışmaya sunmam.

Birazcık daha açmanız için, tekrar görüşme ihtiyacının doğması azınlık hükümetine destek için olabilir mi?

Görüşmede olanları en doğru şekilde aktarmak benim görevim. Bir, Sayın Bahçeli hükümet ortaklığına girmeme tutumundan bahsetti. İki, ülkenin hükümetsiz kalmaması ya da yeni bir gelişme olduğunda ya da olmadan tekrar görüşebileceğimizi de teyit ettik. Üç, arkadaşlarımızın temasında da fayda olacağı görüşünde buluştuk.