MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Reşat Doğru, ''HES projeleri büyük bir doğa katliamı aracı ve çevreyi kirletiyor'' dedi.

Doğru, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesindeki Ödük Çayı üzerine kurulmaya çalışılan hidroelektrik santraline (HES) yöre halkının karşı çıktığını, bu nedenle günlerdir eylem yaptıklarını anlattı.

''HES projeleri büyük bir doğa katliamı aracı ve çevreyi kirletiyor'' diyen Doğru, şu anda 2 binin üzerinde HES projesi üzerinde konuşulduğunu söyledi.

HES'lerin faaliyete geçirilmesiyle doğacak zararları sıralayan Doğru, şöyle devam etti:

''Bölge ekolojisinde önemli değişimler oluşacak, yumuşak iklim yapısı karasallaşıp, sertleşebilecektir. Su döngüsü değişecek, yeraltı ve yerüstü su dengeleri, su kalitesi olumsuz etkilenecek, kuraklık baş gösterecek. Bölge yaban bitki ve hayvan çeşitliliği büyük zarar görecek. Çayır ve meralar kuruyacak, hayvancılık olumsuz etkilenecek. Küresel ısınmaya bölgenin direnci kalmayacak. Irmak yatağındaki arazi toprak istismarcılarınca işgal edilecektir. İşsizlik ve göç artacaktır. Arazilerin yöre halkından yabancılara geçişi hızlanacaktır.''

Doğru ayrıca, Bağbaşı halkının, ''iktidar milletvekilleriyle görüşemediklerini'' söylediklerini aktararak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazdıkları mektubu iletilmesi isteğiyle kendisine verdiklerini söyledi. (Akşam)