Seçim hükümetiyle‘ toplanan ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında Fethullah Gülen Cemaati, PKK ve IŞİD’e karşı mücadelenin süreceği vurgulandı. Toplantıda seçimler için de gerekli tedbirlerin alınacağı belirtildi.

7 Haziran seçimlerinin ardından oluşturulan seçim hükümetinin ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ‘Ak Saray‘da gerçekleşti. İç ve dış gelişmelerin ele alındığı MGK toplantısı yaklaşık 5,5 saat sürdü.

Orgeneral Hulusi Akar, MGK toplantısına ilk kez Genelkurmay Başkanı sıfatıyla katıldı, MGK’da yer almamaları nedeniyle HDP’li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ve AB Bakanı Ali Haydar Konca yer almadı.

Toplantı sonrası Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, 1 Kasım’da yapılacak seçimin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi için alınacak tedbirlerin Kurul’a sunulduğu belirtilirken, IŞİD’e karşı mücadelenin aynı kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

Açıklamada, ‘paralel yapı‘yla mücadenin de ekonomik boyutu da dahil olarak sürdürüleceği kaydedilirken “Mücadelenin hukuk çerçevesinde yürütüleceği ifade edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

‘TERÖR ÖRGÜTLERİNDEN ARINDIRILMIŞ BÖLGE’ GÜNDEMDE


Açıklamada Suriye’de oluşturulmak istenen ‘güvenli bölge‘yle ilgili de şu ifadeler kullanıldı: “Irak ve Suriye’de konumlanan DEAŞ ve diğer terör örgütleriyle mücadelenin aynı kararlılıkla yürütüleceği vurgulanmış; Suriye sınırları içerisinde hayata geçirilecek “terör örgütlerinden arındırılmış bölge” uygulamasının Suriye halkının hayat hakkının muhafazasında önemli bir rol oynayacağı ifade edilmiştir.”