Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamada "Ulusal güvenliği tehdit eden yapılanmalar ve faaliyetler görüşüldü" ifadesi kullanıldı. Bu ifadenin Fethullah Gülen Grubu’nun kastedildiği yorumları yapıldı.

MGK toplantısı sonrası yapılan açıklamada geçen "Ulusal güvenliği tehdit eden yapılanmalar ve faaliyetler görüşüldü. Mahalli idareler seçimlerinin huzur ve güven içinde gerçekleşmesine yönelik tedbirler gözden geçirilmiştir" ifadesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Gül’ün başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen Millî Güvenlik Kurulu (MGK) Şubat ayı olağan toplantısında, ülke genelinde güvenliği ilgilendiren hususlar ve yürütülen çalışmaların değerlendirildiği, bu kapsamda halkın huzurunu ve ulusal güvenliği tehdit eden yapılanmalar ve faaliyetlerin görüşüldüğü; ayrıca başta Suriye , Irak ve İran olmak üzere Orta Doğu ile Kuzey Afrika’daki son gelişmelerin bölgesel etkilerinin detaylı şekilde ele alındığı bildirildi.

MGK Genel Sekreterliği’nce toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, ülke genelinde güvenliği ilgilendiren hususlar ve yürütülen çalışmaların değerlendirildiği; bu kapsamda halkın huzurunu ve ulusal güvenliği tehdit eden yapılanmalar ve faaliyetlerin görüşüldüğü bildirildi. Açıklamada, "Ayrıca, önümüzdeki dönemde icra edilecek olan mahalli idareler seçimlerinin, huzur ve güven içinde gerçekleşmesine yönelik tedbirler gözden geçirilmiştir" denildi.

SURİYE’DEKİ GELİŞMELER

Suriye’de cereyan eden gelişmelerin Türkiye açısından doğurduğu güvenlik sorunu ve bu çerçevede yürütülen faaliyetlerin kapsamlı bir şekilde müzakere edildiği belirtilen açıklamada, "Ülkede hüküm süren çatışma ortamının, halkın meşru talep ve beklentileri doğrultusunda sona erdirilmesi ve çözüme kavuşturulmasına matuf çabalar değerlendirilmiştir. Ayrıca, ülkemizde bulunan ve sayıları 700 bini aşan Suriyelilerin durumu ve bunların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

"ORTA DOĞU VE KUZEY AFRİKA’DAKİ GELİŞMELER

Açıklamada, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki gelişmelerin Türkiye’ye ve bölgeye etkilerinin görüşüldüğü; bu çerçevede İran’la ikili ilişkilerde kaydedilen ilerlemeler ile Irak’taki son durumun ele alındığı aktarılarak, Irak’taki sıkıntıların çözüme kavuşturulmasının sadece bu ülkenin değil, bölgenin barış ve istikrarına katkı sağlayacağına dikkat çekildi.