Metropoll Araştırma'nın anketine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevini yapış tarzını onaylayanların oranı yüzde 47.6 olarak belirlendi. Bu oran, geçen ay yüzde 46.6'ydı.

Metropoll Araştırma Şirketi, "Türkiye'nin Nabzı Ekim 2022: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Görev Onayı" anketinin sonuçlarını paylaştı.

Ankette katılımcılara "Genel olarak düşündüğünüzde, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz?" sorusu soruldu.

24 Haziran 2018'deki seçimde AK Parti'ye oy verdiğini belirten katılımcıların yüzde 89,4'ü "Evet, onaylıyorum", yüzde 7,1'i ise "Hayır, onaylamıyorum" dedi. "Fikrim yok/Cevap yok" diyenlerin oranı yüzde
CHP seçmeninin yüzde 94,6'sı "Hayır, onaylamıyorum", yüzde 4,6'sı "Evet, onaylıyorum" yanıtını verdi.

İYİ Partililerin yüzde 96,6'sı "Hayır, onaylamıyorum", yüzde 0,6'sı "Evet, onaylıyorum" dedi.

HDP'ye oy verenlerin yüzde 97,6'sı "Hayır, onaylamıyorum", yüzde 1'i "Evet, onaylıyorum" diye yanıtladı.

MHP'lilerin yüzde 88,4'ü "Evet, onaylıyorum", yüzde 9,1'i ise "Hayır, onaylamıyorum" dedi.

Saadet Partisi seçmeninin yüzde 92,3'ü "Hayır, onaylamıyorum", yüzde 7,7'si "Evet, onaylıyorum" yanıtını verdi.

Bu pazar seçim olsa kime oy vereceği konusunda kararsız olduğunu belirtenlerin ise 35,8'i "Evet, onaylıyorum", yüzde 37,8'i "Hayır, onaylamıyorum" dedi. Yüzde 26,4'ü ise  "Fikrim yok/Cevap yok" seçeneğini tercih etti.

Ortalama olarak Erdoğan'ın görev onayı 47,6'da kaldı. Onaylamadığını belirtenlerin oranı ise 47,8 oldu.

Eylül ayında yapılan ankette Erdoğan'ın görevini yapış tarzını onaylayanların oranı yüzde 46,6, onaylamadığını söyleyenlerin oranı ise yüzde 48,5 olmuştu.