AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kendisine yönelik 'Dönek misin, inek misin' ifadelerini hakaret saymamasına tepki gösterdi.

“AYM’nin ilgili dairesinin verdiği bu kararda geçen “Halka mal olmuş bir kişi olan müşteki” ifadesi hakikaten her türlü suistimale açıktır” diyen Metiner, " Bu durumda “Halka mal olmuş siyasiler“e yönelik hakaretin önünü kim alabilir? Hakkımızı nerede arayacağız, şerefimizi, itibarımızı kim koruyacak?" diye sordu.

AYM, www.gergerfirat.com isimli internet sitesinin sahibi gazeteci Haci Boğatekin'in, Metiner'i eleştirdiği ve 3500 lira tazminata mahkum olduğu yazısındaki  “Dönek misin inek misin” ifadelerinin hakaret içermediğini hükmetti.

Metiner'in Star'da "Bana dönek demiş itin birisi!" başlıklı yazısının bir kısım şöyle:

Benimle ilgili AYM’nin ilgili dairesinin verdiği bu kararda geçen “Halka mal olmuş bir kişi olan müşteki” ifadesi hakikaten her türlü suistimale açıktır.

AYM’nin değerli üyelerini zinhar suçlamak için söylemiyorum ancak bu mantığın her türlü hakaretin önünü açan veya her türlü hakareti cezasız bırakan bir mantık olduğu aşikâr değil midir?

Bu durumda “Halka mal olmuş siyasiler“e yönelik hakaretin önünü kim alabilir?

Veya bizler bu durumda hakkımızı nerede arayacağız?

AYM’nin bu kararının altına imza koyan o değerli üyelere birileri aynı lafları mütemadiyen ediyor olsa acaba tavırları ne olur?

Neyin “eleştiri” neyin de “hakaret “ sayılacağı ikili bir ölçüt temelinde değerlendirilecekse, yani daha açık bir ifadeyle, halka mal olmuş siyasetçilere herkesin her şeyi söyleme hakkına sahip olduğu işbu mantık çerçevesinde ortaya konulacaksa o zaman şu sorunun cevabını verin lütfen: Bizim gibi siyasetçilerin hukukunu, şeref ve itibarını kim ve hangi makam koruyacaktır?

Kaynak: Star