Metin Lokumcu davasında HDP ve CHP'li vekillerin katılım talebi reddedilirken, duruşma 1 Temmuz’a ertelendi. 

Artvin'in Hopa ilçesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduğu 2011'de kente yaptığı ziyaret sırasında yaşanan polis saldırısında yaşamını yitiren Metin Lokumcu’nun ölümüne ilişkin açılan davanın 4’üncü duruşması görüldü.

Trabzon 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada "taksirle ölüme neden olmak" suçundan yargılanan 13 sanıktan dönemin Erzurum Çevik Kuvvet Amiri Erol Darcan hazır bulundu. Hakkında zorla getirme kararı bulunan sanık polis memuru Taner Ballı ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Lokumcu ailesi de duruşmada bulunurken, çevre kentlerden çok sayıda kişi duruşmayı takip etmek için Trabzon’a geldi.

Mahkemeye verilen aranın ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Maraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Zeynel Özel davaya katılım talebinde bulundu.
Milletvekillerinin davaya katılım talepleri mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

SAĞLIK KAYITLARI İNCELENECEK

Ardından söz alan müşteki avukatlarından Meriç Eyüboğlu, savcılık makamının Metin Lokumcu’nun sağlık kayıtlarına ilişkin araştırılmasının mütalaasının yerinde olduğunu, hatta sağlık karnelerine kadar araştırılması gerektiğini söyledi.
Daha sonra ara karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 1 Temmuz  tarihine ertelendi.

‘ADALET İSTİYORUZ’

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan Metin Lokumcu’nun kardeşi Mete Lokumcu, adalet aradıklarını belirtti. Metin Lokumcu'nun doğasına sahip çıktığı için öldürüldüğünü söyleyen Lokumcu, bu taleplerinin sonuna kadar süreceğini aktardı.