Polislerce gözaltına alınan ve dövülerek öldürülen Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe, polisler tarafından katledilişinin 23’üncü yılında mezarı başında anıldı.

Görevi başındayken gözaltına alınıp dövülerek öldürülen Göktepe’nin Atışalanı Esenler Kemer Mezarlığı’ndaki anıtına Evrensel çalışanları, ailesi, meslektaşları, basın örgütlerinin temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri ve dostları katıldı.

Anmada konuşan Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, “Metin Göktepe’nin kalemini yere düşürmeyeceğiz” dedi.

Göktepe’nin kardeşi Meryem Göktepe ise, “Dün Metin’e sahip çıkan genç gazeteciler bugün de halkın haber alma hakkına sahip çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Anmada söz alan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Türkiye’de katliamların sayfalara sığmadığı bir tarih yaşandığını ve bugün de gazetecilerin yargısız infaz edildiğini” söyledi.

DİSK/Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, “Hakikati anlatanlara hâlâ büyük baskı var. Şu anda bile gazeteciler cezaevinde ya da yargılanıyor” dedi. Konuşmaların ardından anma, “Metinler ölmez, Evrensel Susmaz” ve “Özgür basın susturulamaz” sloganlarıyla sona erdi.

Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe, 8 Ocak 1996 tarihinde, Ümraniye E Tipi Cezaevi’nde öldürülen tutuklular Orhan Özen ile Rıza Boybaş’ın cenaze törenini izlemek için gittiği Alibeyköy’de polisler tarafından gözaltına alınmış ve götürüldüğü Eyüp Kapalı Spor Salonu’nda dövülerek öldürülmüştü.

Kaynak: Evrensel

Ticaret savaşında çözüm umudu ve Fed'in yavaşlayacağı beklentisi küresel piyasalarda iyimserliği artırırken, Türk Lirası satış baskısı altında kalmayı sürdürüyor.

Haftaya 5.33'ten başlayan dolar/TL kuru yükselişini sürdürdü ve bugün 5.47 seviyesinin üzerine geldi.

Ticaret savaşında yumuşayan havadan bulduğu destekle 3 günlük düşüşünün ardından bugün yukarı yönelen dolar, küresel piyasalarda hem majör hem de gelişen ülke paraları karşısında değer kazanıyor.

Dolar kuru yüzde 1.70 yükselişle 5.4770'den işlem gördü. Aynı saatte euro/TL yüzde 1.40 artışla 6.2690'da yer aldı.

Dünya gazetesinin aktardığı habere göre, TL'nin diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışmasında ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın açıklamalarının ve dolar/TL'de mevcut seviyelerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesinin etkili olduğu belirtildi.

Bolton, ABD'nin Suriye'den çekilmesi için yeni bir şart ortaya sürerek Türkiye'den ABD'nin Suriye'deki Kürt müttefiklerini korumayı kabul etmesini istemişti.

Bloomberg News'un Beyaz Saray muhabiri Jennifer Jacobs, Twitter hesabından 'Erdoğan'ın Bolton'a randevu vermeyi reddettiğini' duyururken, bunun Trump'ın Suriye'den çekilme planlarının YPG lehine değişiklik göstermesinden kaynaklandığını ileri sürdü.