Meteoroloji Genel Müdürlüğü Karadeniz Bölgesi'ne kuvvetli yağış uyarısında bulunurken, sel ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara Bölgesi ile Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin kıyıları ile Kütahya, Kayseri, Sivas ve Gümüşhane çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Zonguldak, Düzce, Bartın, Sinop ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının yurdun kuzeybatı kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, güney kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların, öğle saatlerinden sonra Zonguldak, Düzce, Bartın, Sinop ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli olması beklenirken, meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.