Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, sabah saatlerinde Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde kuvvetli rüzgar etkisini gösterirken, akşama doğru iki bölgede de sağanak yağış gözüküyor.

Sabah saatlerinde Marmara Bölgesini’nin doğu kısmında, Batı Karadeniz’de, Ege Bölgesi’nin kuzey doğu kısmında, İç Anadolu Bölgesi’nde Doğu Anadolu Bölgesi’nde yoğun sisli ve puslu hava hakim. Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi’nde gökyüzü bulutlu olması bekleniliyor.

Öğlen saatlerinde Ege’nin batı kısmı, Akdeniz Bölgesi’nin batı kısmında rüzgar ve yağmur uyarısı. Ege Bölgesi’nde rüzgar saatte 40-60 hızda eserken, Akdeniz Bölgesi’nde rüzgar saatte 30-50 km hızda esmesi bekleniliyor. Öğlen saatlerinde Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla illerinde sağanak yağış bekleniliyor.

Akşam saatlerinde yağmur Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde genişliyor. Manisa, Uşak, Denizli, Burdur, Isparta, Antalya ve diğer illerde kuvvetli yağış bekleniliyor. Marmara Bölgesi’nde ise Edirne ve Tekirdağ taraflarında yağmur bekleniliyor. Marmara Bölgesi’nin genelinde ise hava kapalı ve yoğun bulutlu.

Gece saatlerinde sis tekrardan kendisini gösteriyor. Sis, Marmara Bölgesi’nin doğu kısmında, Batı Karadeniz’de, İç Anadolu’nun doğu kısmında, Doğu Anadolu Bölgesi’nin genelinde etkisin gösteriyor. Yağmur gece saatlerinde; İzmir, Muğla, Burdur, Eskişehir, Antalya’da etkisini gösteriyor.