Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Akdeniz ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli fırtına beklendiği duyurularak fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunuldu. Meteoroloji'den yapılan açıklama şöyle: 

"Batı Akdeniz'de rüzgarın kuvvetini artırarak akşam saatlerinden sonra batı ve güneybatıdan, yarın sabah saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatıdan 7 ila 9 (75-90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın yarın öğleden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

Doğu Akdeniz'de rüzgarın gece saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak batı ve güneybatıdan 7 ila 9 (75-90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın yarın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

Doğu Karadeniz'de rüzgarın kuvvetini artırarak yarın sabah saatlerinden sonra batı ve kuzeybatıdan 7 ila 9 (75-90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın yarın akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir"