Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15 il için yağış uyarısında bulundu.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batı kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Konya, Sinop, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin, Adana ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü de Elazığ, Malatya,Adıyaman, Dersim ve Bingöl için sağanak uyarısı yaptı. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada"Bölgemiz genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir" denildi.

Sıcaklıkların 2-4 derece arasında düşüş yaşanacağını bildiren merkez, rüzgarların değişik yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceğini de aktardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve kuzeydoğu kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.