28 Şubat davası kapsamında müşteki sıfatıyla talimatla ifade veren Merve Kavakçı, ifadesinde dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’den şikayetçi olduğunu belirtti.

Mahkemede ifade verdikten sonra Kavakçı ve eşi Cihangir İslam, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı. Eşi ile elele adliyeden çıkan Kavakçı, “28 Şubat darbesi ile ilgili mahkemeden davet aldım. Bu nedenle bir günlüğüne yurtdışından geldim" dedi.

Duruşma salonunda çok acı hikayeler dinlediğini ifade eden Merve Kavakçı, “28 Şubat’ın hala sürmesinin üzüntüsünü yaşadık. Bizlerin 28 Şubat’ı halen devam ediyor. Geçmişini hatırlamak istemeyenler de ileriki nesillere bir borç olarak günlerin hesabını sormak mecburiyetindeler. Ülkeyi seven her insanın adaletin tecelli etmesi için bildiğini söylemesi ve paylaşması gerekiyor" diye konuştu.

DEMİREL’DEN ŞİKAYETÇİ

İfadesinde dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’den şikayetçi olduğunu belirten Merve Kavakçı, “Demirel’in benim partime yaptığı baskılar, o dönemin BÇG’sini (Batı Çalışma Grubunu) başı örtülü bir vekilin, oylarla seçilmesine rağmen fiilen görev yapmasının engellenmesinde oynadıkları rol sebebiyle adalet önüne çıkartılmalarını ve bu adaletin sadece askeri kanatla sınırlanmamasını istiyorum. Bu darbenin sivil desteği olmadan yapılamayacağının idrakinde olarak, sivil olarak da medyadan, iş dünyasından, bürokrasiden kimler bu işte rol aldıysa adaletin önüne çıkartılması gerektiğini bu ülkeyi seven bir insan olarak istiyorum. Bu bir haktır" diye konuştu.

BAŞARÖTÜLÜ KADINLARIN VEKİL OLMASI

Başörtülü kadınların milletvekili olmaları konusunda gerekli düzenlemelerin yapılması için geç kalındığına dikkat çeken Kavakçı, “Bütün partiler çok geç kaldı. Biz geçen seçimde bekliyorduk. Başörtülü kadınlarda bu ülkenin kadınları. Onlarda temsil hakkını kullanmak zorunda" diye konuştu.

“Bir gazetecinin yeniden milletvekili adayı olacak mısınız?" sorusuna Kavakçı, “Her zaman siyasetin içindeyim" yanıtın verdi. (gazeteport)