Mersin'de binlerce kişi, Akkuyu'ya yapılacak olan nükleer santrali protesto etti. Mersinliler, 17 Nisan'da Mersin merkezden Akkuyu'ya kadar insan zinciri oluşturacak.

MERSİN- Mersin Nükleer Karşıtı Platform'un çağrısıyla bir araya gelen binlerce kişi, Akkuyu başta olmak üzere dünyanın hiçbir yerinde nükleer istemediklerini dile getirdi. Beşiktaş taraftar grubu Çarşı da “Çarşı Nükleere Karşı” pankartıyla yürüyüşe katıldı.

Kent merkezinde yapılan yürüyüşün ardından basın açıklaması gerçekleştirildi. Platform adına yapılan açıklamada, "Bizler bugün burada, sadece 10 yıl sürecek yaşamlarımız için toplanmadık, geleceğe umutla bakabilen, sağlıklı yetişen bir neslin devamı için toplandık" denildi.

Nükleer karşıtları, Başbakan'a da şu sözlerle tepki gösterdi: "Tüp gazların patlaması sonucu oluşacak hasarlarla, nükleer santralin patlamasıyla meydana gelen felaketi bir tutan aklı sorgulamak ve bunu bize kabul ettirmeye çalışan zihniyete aptal olmadığımızı söylemek için geldik."

Türkiye'nin çevreye zarar vermeyen enerji kaynaklarının yeterli olduğunu belirten nükleer karşıtları, "kaynağını ve yatırımını dışarı bağımlı halen getiren zihniyeti" kınadı.

Nükleer karşıtları, ne Akkuyu'da, ne Sinop'ta, ne de dünyanın herhangi bir yerinde yapılacak olan ve yapılmış nükleer santral istemediklerini ifade etti.

Çernobil'in ardından Japonya'da nükleer facia yaşandığını hatırlatan nükleer karşıtları, radyasyon yüklü bulutların tüm dünya ve insanlık için tehlike oluşturduğunu söyledi.

Açıklamada şöyle denildi: "Bizler yaşam haklarımızı sonuna kadar savunacağız. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Hiçbir enerji insanın, hayvanın, çevrenin yani tüm canlıların yaşamından daha değerli değildir. Radyasyonla kirlenmiş bir dünya ve ülke istemiyoruz."

Mersinliler, 17 Nisan'da kent merkezinden başlayan ve Akkuyu'da sonlanacak olan insan zinciri oluşturacak.

ETHA