Soner Aydın / Demokrat Haber Mersin

Suriye'de Cisr-el Şugur'a bağlı İştebrak köyünde ve Lazkiye'de yaşanan Alevi katliamları Mersin'de protesto edildi.

Mersin Arap Alevi Gençlik Derneği'nin çağrısıyla Forum AVM önünde gerçekleştirilen protestoya çok sayıda kişinin yanı sıra HDP ve CHP Milletvekili adayları da destek verdi. Suriye'de Alevi katliamına hayır" pankartı ve "Alevi katliamı var susma" "Direniş cephesine bin selam" yazılı dövizler açan kitle sık sık "Suriye halkı yalnız değildir", "Direne direne kazacağız" sloganları attı.

"550 ALEVİ KATLEDİLDİ"

Burada kısa bir açıklama yapan dernek üyesi  Hasret Bahçecioğlu, Suriye'nin İdlib kentinin Cisr-el Şugur'a bağlı İştebrak köyüne ve Lazkiye'ye yapılan saldırılar sonucunda 550 Alevinin katledildiğini söyledi. "Kendilerine benzemeyen her şeyi yok eden bu yağmacı zihniyet Kesep'te Ermenileri, Lazkiye ve Maan'da Alevileri, Şengal'de Ezidileri, Kobane'de Kürtleri katletti" diyen Bahçecioğlu, "Bu zihniyet kadınları kaçırıp kamplarda köle olarak sattı. Bu zihniyet kadınlara tecavüzü kendilerine hak göstermek için fetvalar çıkarttı" dedi.

"KATLİAMLAR KARŞISINDA SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

Emperyalist güçler ve onların bölgedeki işbirlikçilerinin yürüttüğü yağma savaşına karşı tek çıkış yolunun halkların ortak mücadele etmesinden geçtiğini belirten Bahçecioğlu, "Tek çıkış yolu sokak sokak meydan meydan katliamlara karşı mücadele etmektir. Bunun için bugün emperyalist savaşlara karşı sokaklardayız ve diğer gün ve sonrasında da olmaya devam edeceğiz. Bizler Kerbela direnişini onurla bugüne taşıyan gençlik olarak üzerimize düşeni yapacağımızı, haksızlık karşısında susmayacağımızı bu katliamlara seyirci kalmayacağımızı söylüyoruz. İştebrak Katliamı'nı unutturmayacağız! Çığlık olup yankılanacak seslerimiz her sokakta ve öfkemiz direnişimiz olacak" ifadelerini kullandı.