Mersin Valiliği, çoğunlukla Alevilerin yaşadığı mahallede kapılara yazılan tarihlere ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, duvarlara yazılar yazan kişiyle ilgili işlem başlatıldığı, yazıyı yazan kişinin yardım toplamak için girdiği evlere yeniden girmemek adına kapıları işaretlediği söylendi.

Kapılara, ‘28.11.19’ ve ‘22.11.19’ tarihlerinin yazılması ve mahallede yaşayan Alevilerin tedirginlik yaşamasına neden olan olayla ilgili valilik tarafından yapılan açıklamada, ‘olayın ideolojik boyutunun olmadığı’ belirtildi.

Valilik, yazılamaları yapan kişiyle ilgili de işlem başlatıldığını söyleyerek şu açıklamayı yaptı: “Alevi yurttaşlarımıza yönelik herhangi bir işaretlemenin olmadığı, Yeni Bir Umut Engelli ve Kimsesizler Lösemi Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği İktisadi İşletmesi adına yardım toplayan Ö.U. isimli bir bayan şahıs tarafından tarihlerin yazıldığı tespit edilmiş, ilgili bayan da verdiği ifadede gezdiği bölgelerle, girdiği bina ve daireleri karıştırmamak ve tekrar girmemek amacıyla küçük yazılarla zil butonlarının yanlarına tarih attığını beyan etmiştir. Şahısla ilgili gerekli adli işlem yapılmış, olayın herhangi bir ideolojik boyutunun olmadığı tespit edilmiştir.”