Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Vahap Seçer, önümüzdeki hafta içinde belediye meclisini olağanüstü toplantıya çağırarak borçlanma yetkisi isteyecek. Meclis çoğunluğunu elinde tutan AKP ve MHP’nin nasıl bir tavır alınacağı henüz belli değil. Ancak kritik toplantı öncesinde Mersin’in 5 önemli sivil toplum örgütünden ‘Seçer salgın sürecini iyi yönetti. Seçer’e güveniyoruz” mesajı geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Vahap Seçer,  Mersin’de yayın yapan İçel TV programına katılarak salgın süreci nedeniyle giderleri artan, gelirleri azalan belediyenin borçlanma planını değerlendirdi. 

Önümüzdeki hafta içinde belediye meclisini olağanüstü toplantıya çağıracaklarını kaydeden Başkan Seçer, toplantıda belediye kiracısı esnafın kiralarının ertelenmesi, su faturalarının tahsilatının ertelenmesi gibi sosyal desteklerle ilgili kararlar alınacağını ifade etti.
Toplantıda, 2020 bütçesine konulan borçlanma kalemiyle ilgili yetki de isteyeceğini belirten Seçer,  “Aldığımız mali tablo toplamda 2 milyar 250 milyon lira bizim borcumuz vardı. Şu anda bizim toplamda 1 milyar 478 milyon borcumuz var. Yani o günden bugüne yaklaşık olarak 700 milyonun üzerinde borcumuzda bir azalma var. Dolayısıyla belediye olarak ne yaptığımızı biliyoruz. Bizim için her kuruş önemli. Yani bu borçlanma talebi keyfiyetten talep edilen bir durum değil ya da biz faiz ödemeye meraklı değiliz. Personel harcamalarımızı ya da esnaf ödemelerimizi aksatmamak için bu borçlanmayı yapabiliriz” dedi.

‘HER KESİMLE DİYALOG’

Başkan Seçer’in katıldığı canlı yayın, Mersin’de eşine az rastlanır birlik beraberlik mesajına da sahne oldu. Mersin’in en köklü ve en geniş tabanlı 5 sivil toplum örgütünün başkanları yayına katılarak Başkan Seçer’in başta salgın süreci olmak üzere birçok alanda başarılı işlere imza attığını ifade etti. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ile Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Gülgen, Seçer’in toplumun her kesimiyle diyalog kurduğunu, siyasi ayrım yapmadan bütün Mersin’e hizmet ettiğini vurguladı ve salgın sürecini iyi yönettiğini vurguladı.

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, “Pandemi ortamında gerçekten insanlara çok dokundu. Çok sosyal yardımlar ve uygulamalar yaptı. Bu tavırlar ve uygulamalar da halkı çok rahatlattı. O yönden de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘ESNAFA YAPILAN YARDIM 2.5 MİLYON LİRAYI BULDU’

Esnaf Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, esnafa belediye ile birlikte gıda yardımı yaptıklarını belirterek, “Şu ana kadar 13 ilçeye ulaştık. 16 binin üzerinde gıda yardımı yaptık. Mersin’in her köşesine ulaşmaya çalıştık. Ben Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e gerçekten tüm esnaf ve sanatkarım adına teşekkür ediyorum. Minnet duyuyorum. Bizle beraber bizim gibi düşünerek burada sıkıntıda olan tüm esnafımıza ulaşmaya çalıştık. Darda, zorda olana ulaştırdığımız gıda yardımları hafife alınacak yardımlar değil. Bir nakit desteği ne kadarsa, düşünün ki bizim bu yaptığımız yardımlar şu an 2.5 milyon civarında” dedi.

‘BÜYÜKŞEHİR'E BÜYÜK İŞLER DÜŞÜYOR'

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Kiremithane Mahallesi Muhtarı Ali Gülgen de  “Pandemi olayında, Büyükşehir’e çok büyük işler düştü. Biz Vahap Başkan’a teşekkür ediyoruz.  Şu anda mahallelerde erzak dağıtılıyor. İnanın biz bugüne kadar böyle bir erzak dağıtımı görmedik. Son sürat bir erzak dağıtılıyor. 25-26 senedir dağıtırım ben ve normal dağıtılan günlerin 3-4 misli erzak dağıtıyoruz” dedi.