Resmi Gazete’de yayınlanan 703 numaralı KHK ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kanununda değişikliğe gidildi.

Yeni düzenlemede Merkez Bankası başkanının 5 yıllık dönem için atandığını belirten 25. maddenin birinci fıkrası yürürlükten kaldırıldı. KHK’da yeni görev süresi hakkında bir bilgi yer almadı

Kanunun 29. maddesinde tanımlanan başkan yardımcılarının atanmaları ile ilgili maddede, başkan yardımcıların “meslekleri ile ilgili olarak en az 10 yıl çalışmış” olması şartı ve “Başkan’ın önerisi üzerine müşterek kararla beş yıl süre ile” atanmaları şartı da kaldırıldı.

Kanunun Para Politikası Kurulu ile ilgili 22/A maddesinde TCMB Başkanının önerisiyle ve müşterek kararla atanacak bir PPK üyesinin atanması için “müşterek karar alınması” gerekliliği kaldırıldı.

DOLAR 4.60’IN ÜZERİNE ÇIKTI

Geçtiğimiz hafta 4.7229’a kadar yükselen Dolar/TL  kuru, Çarşamba günü düşüşe geçerek haftayı yüzde 0.32 ekside 4.5782 seviyesinden tamamlamıştı. Yeni haftaya 4.60 seviyesinin altında başlayan kur, öğlen saatlerinde düşüşünü hızlandırdı. Dolar/TL, gün içerisinde yüzde 1’in üzerinde düşmesinin ardından kaybını geri aldı ve TSİ 16:52’de yüzde 0.53 yukarıda 4.5991 seviyesinde seyretti.

Kaynak: Bloomberg HT