Deniz Güneş / Demokrat Haber

Resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel’in İstanbul’da Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı ikili görüşmeler sosyal medyada geniş yankı buldu.

Mülteci akınıyla karşı karşıya olan Almanya’nın göçmen krizine ilişkin ürettiği politikaları Erdoğan’la görüşen Merkel’in kameralara yansıyan hilalli ve altın varaklı taht biçimindeki makam koltuklarındaki pozu, sosyal medyada en çok eleştirilen konulardan biri oldu.

“Altın taht üzerinde, savaş mağduru mültecilerin pazarlığını yapıyorlar” yorumlarına neden olan ve Anadolu Ajansı ile servis edilen fotoğraflar, kimi zaman esprili ve yaratıcı illüstrasyonlarla sosyal medyada paylaşılmaya devam ediyor.

İngiltere’de yayımlanan Financial Times gazetesi, Merkel’in Türkiye ziyareti öncesi yayımladığı haberinde, Merkel’in Ankara’ya gitmektense İstanbul’u tercih ettiğini, böylelikle Ankara’daki 1100 odalı Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde Erdoğan’la birlikte poz vermek istemediğini belirtmişti.

Erdoğan’la İstanbul’daki Yıldız Köşkü’nde bir araya gelen Merkel’in kabulü sırasında kameralara yansıyan aşırı abartılı ve hilalli koltuklar, sosyal medyada, “Saray yoksa taht var” yorumlarına neden oldu.

Merkel'in Türkiye ziyaretiyle ilgili olarak sosyal medyada paylaşılan fotoğraflardan bazıları şöyle: